Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Diferenţa între foamea reală şi cea emoţională. De ce mâncăm „ca nesătulii“ când suntem supăraţi

Publicat:

Cand esti fericit te rasplatesti cu o inghetata. Cand esti trist, apelezi la ciocolata favorita. Nici cand esti plictisit nu renunti la mancarea ta preferata sau la un bol cu popcorn. De ce? Pentru ca mancarea pare sa satisfaca nu doar stomacul ci si sentimentele. Altii mananca doar pentru a nu se mai gandi la problemele pe care le au de rezolvat. Aceste persoane, desi nu le e foame, dau iama direct in alimente bogate in calorii, pentru ca in acel moment se simt cel mai bine. Fenomenul mancatului emotional apare de la varsta adolescentei si este deseori intalnit la femei. 

„Aceasta…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca fenomenul afecteaza ciclurile de reproducere ale pinguinilor și focilor

17:35, 27.04.2024 - Stratul protector de ozon al Pamantului a fost deteriorat, in ultima jumatate de secol, prin folosirea clorofluorocarburilor și a altor substanțe chimice, care intre timp... The post Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca…

Una din trei gravide/mame minore din Romania a ramas insarcinata in jurul varstei de 15 ani

12:15, 25.04.2024 - Una din trei gravide minore a ramas insarcinata pentru prima data in jurul varstei de 15 ani sau mai puțin, arata datele unui studiu calitativ realizat de Salvați Copiii Romania. Numai in 2022, 746 de nașteri au fost inregistrate la fete cu varsta intre 10 și 14 ani, alte 1.286 de nașteri fiind la mame…

Medic: ,,Obezitatea ne omoara mai devreme. Mancam tot ca in epoca de piatra!”

10:25, 05.04.2024 - Peste 2,5 miliarde de adulți din lumea intreaga sunt supraponderali și peste 890 de milioane de adulți sufera de obezitate, o boala cronica ce este caracterizata prin depozite excesive de grasime in corp care pot afecta sanatatea. „Atunci cand mananci prea mult și consumi prea puțina energie, balanța…

Atenție: Motivul pentru care nu ar trebui sa mananci niciodata orez refrigerat

08:21, 21.03.2024 - Mancarea de orez poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase, cum ar fi Bacillus cereus, daca este pastrata in condiții necorespunzatoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca orezul gatit conține sporii bacteriei Bacillus cereus, care pot supraviețui gatirii și se pot inmulți…

Cat zahar au fructele?

12:15, 07.03.2024 - Fructele și legumele sunt importante in dieta noastra, insa in ultimii ani au aparut numeroase controverse legate de conținutul de zahar la fructelor. Sunt voci care susțin ca fructele sunt bogate in zahar și nu ar trebui consumate in cantitați prea mari, dar exista și mari susținatori ai fructelor,…

Fenomenul meteo Il Nino revine in forța in Romania: Se va simți puternic in martie și mai!

16:16, 05.03.2024 - Fenomenul meteorologic El Nino, unul dintre cele mai puternice cinci fenomene de acest tip inregistrate vreodata, si-a atins apogeul in decembrie 2023, a informat, marti, Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), care preconizeaza temperaturi peste valorile normale intre lunile martie si mai deasupra…

Lidiei Buble nu ii pasa de diferența de varsta dintre ea și Horațiu Nicolau: „Am langa mine un om care ma susține”. Iubitul ei are 61 de ani

11:10, 28.02.2024 - Lidia Buble și omul de afaceri Horațiu Nicolau au o relație de iubire de aproximativ trei ani de zile. Artista spune acum ca e „binecuvantata” ca are un așa iubit langa ea și nu ii pasa de diferența de varsta dintre ei.La inceputul relației, cantareața Lidia Buble, care are 30 de ani, s-a ferit sa apara…

Cele mai frecvente 3 simptome ale cancerului de tiroida pe care nu ar trebui sa le ignori 

09:00, 27.02.2024 - Cancerul tiroidian este o creștere anormala a celulelor tiroidiene ce are potențialul de a se raspandi in alte parți ale corpului. Acesta se dezvolta in momentul in care celulele tiroidiene care formeaza glanda in forma de fluture ce este situata dedesubtul corzilor vocale aduna mutații genetice care…


Ce parere ai despre aceasta stire?