Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Detaliul neştiut legat de salariu. De ce când luăm banii suntem, de fapt, plătiţi în sare?

Publicat:

Potrivit Dictionarului Explicativ al , „salariul“ este suma de bani pe care o primeste o persoana pentru munca depusa intr-o perioada de timp, saptamana, luna. O varianta populara este cuvantul „salar“, iar ca origini provine din limba franceza, cuvantul „salaire“, la randul sau avand ca origini latinescul „salarium“.

Acest „salarium“ insemna, pe vremea romanilor, cota de sare (latina - sal, salis) pe care o primeau soldatii ca plata suplimentara la solda. Prin urmare, „salarium“ inseamna „plata in sare“.

Practica este mentionata in literatura antica, in scrierile…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finantelor: Deficitul bugetar a crescut la 3,24% din PIB in primele patru luni ale anului, adica la 57,29 miliarde lei, dublu fata de perioada similara a anului trecut

19:55, 27.05.2024 - ”Executia bugetului general consolidat in primele patru luni ale anului 2024 s-a incheiat cu un deficit de 57,29 miliarde lei, respectiv 3,24% din PIB fata de deficitul de 27,35 miliarde lei, respectiv 1,70% din PIB aferent celor patru luni ale anului 2023. Deficitul lunii aprilie 2024 a fost influentat…

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Apple permite aplicatiilor de muzica sa receptioneze plati in afara App Store

08:55, 08.04.2024 - Apple si-a actualizat politicile pentru a usura procesul de plata in afara App Store, in cazul aplicatiilor de streaming pentru muzica, precum Spotify sau YouTube Music. Conform noilor reguli, dezvoltatorii pot include in aplicatii un link catre un site extern, unde utilizatorii pot folosi metode alternative…

Un dezastru de asociatie de proprietari. Intre presedintele demisionar si administrator este un adevarat razboi

05:05, 05.04.2024 - O asociatie de proprietari din Craiova este total in afara legii. Aceasta „are” un presedinte care si-a dat demisia, nu are cenzor, toti membrii comitetului si-au dat si ei demisia, administratorului i s-a pus in fata decizia de desfacerea contractului de munca si refuza sa plece. Asociatia de proprietari…

O femeie a fost amenințata ca va fi data afara din avion pentru ca i se vedea forma sanilor prin tricou. „Sanii nu sunt arme de razboi”

11:35, 30.03.2024 - O pasagera amenintata cu debarcarea dintr-un avion pentru ca nu purta sutien sub un tricou a denuntat o „umilire” discriminatorie si a cerut o intalnire cu patronul companiei aeriene americane Delta, relateaza AFP, preluata de News.ro.

O contabila din Bistrița-Nasaud ar fi furat 200.000 de lei de la firma la care lucra, sub forma unor obligații de plata fictive

16:20, 14.03.2024 - O contabila din Bistrița-Nasaud a fost reținuta 24 de ore de polițiști pentru ca ar fi furat 200.000 de lei de la firma la care lucra, sub forma unor obligații de plata fictive. Pentru a justifica sumele solicitate, femeia ar fi falsificat chitante si decizii de esalonare a platilor, scrie Agerpres.

Cuvantul banal din limba romana pe care cei mai mulți oameni il scriu greșit. Care este forma corecta, de fapt

14:36, 14.03.2024 - Mulți romani folosesc acest termen greșit, fara sa știe ca atat Dicționarul Explicativ al Limbii Romane (DEX), cat și Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic (DOOM) nu il prezinta ca fiind o varianta acceptata in vocabular. Afla in continuare despre ce cuvant este vorba și cum se utilizeaza…

De ce se saluta ardelenii cu „Servus!“ E un salut antic redescoperit și folosit de nobilimea și carturarii germani in perioada Renașterii

20:31, 04.03.2024 - „Servus”, salutul simpatic, specific Ardealului, este utilizat mai ales intre prieteni sau persoane cunoscute. Cuvantul iși regasește radacinile intr-o tradiție culturala și lingvistica antica, care astazi insa reflecta atmosfera relaxata și prietenoasa a zonei.Daca asiști la momentul intalnirii intre…


Ce parere ai despre aceasta stire?