Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESTINAȚII CU GUST Alba: Zamă și supă de răzălăi

Publicat:

Gospodinele din unele sate din Alba, fie din zona de munte, fie din cea colinara, mai pastreaza inca și pun in practica din cand in cand in bucatarie o rețeta mai aparte, zama sau supa de razalai, in care principalul ingredient il reprezinta faina de grau.

Rețeta zamei și a supei de razalai am descoperit-o într-un material realizat în cadrul proiectului cultural 'Traind cu Tradițiile. Cununa grâului', 'Din patrimoniul culinar ... preparate din grâu și faina', volum editat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al și Asociația Tradition…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit

22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paște, dezvaluit de chef Sorin Bontea

16:25, 24.04.2024 - Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a rasfața familia și musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Paștelui, pasca tradiționala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste și grija.…

Sebeș| Sunteți așteptați la vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoana”

13:25, 21.04.2024 - Miercuri, 24 aprilie 2024, incepand cu ora 11.00, in gradina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va avea loc vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoana”, care va fi la dispoziția publicului sebeșean pana in data de 15 mai 2024, accesul vizitatorilor fiind gratuit. Expoziția valorifica rezultatele…

Rețeta ardeilor umpluți de post de la Manastirea Prislop. Cum sa iasa savuroși

13:25, 05.04.2024 - In aceasta perioada, creștinii ortodocși țin postul Paștelui. Aceștia se pregatesc de invierea Domnului atat cu sufletul, cat și cu trupul. Gospodinele pot pregati bucate delicioase chiar și in post.

Expoziție a iconarului Mihai Coman, la Alba Iulia. Sunteți așteptați sa vedeți „Ingerii noștri”

11:45, 04.04.2024 - In 5 aprilie 2024, ora 15. 00, la Museikon, strada Unirii, nr. 3, Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman, intitulata Ingerii noștri, un eveniment organizat de Consiliul Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, secția Museikon, in colaborare…

”Ingerii noștri”, expoziție personala a iconarului Mihai Coman, la Museikon. Simboluri creștine ale calatoriei prin lume

11:00, 04.04.2024 - ”Ingerii noștri”, expoziție personala a iconarului Mihai Coman, la Museikon. Simboluri creștine ale calatoriei prin lume Museikon din Alba Iulia va gazdui vineri de la ora 15:00 vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman. Expoziția este intitulata ”Ingerii noștri”, și este un…

Activitațile Muzeului Unirii la Targul Gradinarului din Alba Iulia

13:11, 20.03.2024 - Vineri, 22 martie 2024, intre orele 10 și 16, in cadrul Targului Gradinarului, ediția 2024, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va intampina publicul cu o expoziție temporara tematica, completata de ateliere educative. PROGRAMUL COMPLET AL TARGULUI POATE FI CONSULTAT AICI Intitulata „Alte… fragmente…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…


Ce parere ai despre aceasta stire?