Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desfacerea Disciplinară a Contractului Individual de Muncă: Proceduri și Implicații

Publicat:

Contractul individual de munca poate inceta printr-o procedura de desfacere disciplinara atunci cand salariatul savarșește abateri disciplinare grave sau abateri repetate. Acest tip de concediere este prevazut in articolul 248, alineatul (1) din și este insoțit de o procedura specifica care trebuie respectata cu strictețe. In acest articol, vom explora alaturi de o echipa de  avocați din Cluj  in detaliu procedura de concediere disciplinara, drepturile și obligațiile salariatului, precum și consecințele acestei decizii pentru ambele parți. Procedura de 

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alina Gorghiu, despre cazul 2 mai: Nu poti sa te faci ca nu exista controverse cu privire la procedura care s-a desfasurat in acest dosar

11:51, 25.04.2024 - ”Decizia de ieri a apartinut Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM , ministrul nu e parte a acestei sectii. Nu am niciun fel de atributie in toata aceasta procedura. Sectia a analizat dosarul si asa cum stiti, a decis ca judecatoarea din dosarul Pascu sa nu fie suspendata pana la finalizarea…

Mai multe brutarii amendate de ITM Cluj. Angajații in pericol de electrocutare…

14:46, 16.04.2024 - Inspectoratul Teritorial de Munca a facut mai multe controale la angajatorii din Cluj care desfașoara activitați in domeniul fabricarii produselor de brutarie și a produselor fainoase și au constatat mai multe nereguli. ITM Cluj a efectuat controale la un numar de 20 de angajatori din județul Cluj și…

Peste 100.000 de noi locuri de munca, disponibile in Romania. In ce domeniu se pot angaja cei interesați

11:55, 14.04.2024 - Peste 100.000 de noi locuri de munca sunt disponibile in Romania. Ministrul Mediului, Apelor și Padurilor, Mircea Fechet, a facut o declarație importanta referitoare la viitorul pieței muncii din Romania. Ce trebuie sa știe cei care vor sa se angajeze? In cadrul unui eveniment recent, ministrul a anunțat…

Sindicaliști: „Regulamentul Sclaviei din Radio Romania!“

12:15, 11.04.2024 - Federația FAIR-MediaSind cere membrilor CA sa respinga adoptarea unui Regulament Intern pe care il caracterizeaza ca fiind Regulamentul Sclaviei din Radio Romania! Enervat de protestele angajaților din Societatea Romana de Radiodifuziune, președintele-director general Razvan Ioan Dinca incearca sa instaureze…

Controale ITM la Cluj: Au fost vizate contractele de munca și securitatea! Amenzi totale de 214.500 lei!

08:46, 10.04.2024 - In perioada 01-05.04.2023 ITM Cluj a desfasurat, in cadrul unei campanii organizate la nivel national, actiuni de control pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale privind incheierea și executarea contractelor individuale de munca, precum și prevederile legale privind cerințele…

Blocaj in administrație: angajații din primarii ies in strada. Haos in domenii-cheie. Sindicaliștii din comerț, protest in fața Ministerului Muncii

11:30, 18.03.2024 - Continua haosul in domenii-cheie din țara noastra! De astazi, angajați din mai multe primarii reiau protestele și intra in greva din cauza salariilor. Sindicaliștii spun ca au ajuns la mila Guvernului și in ultimii ani majorarile salariale au fost blocate. Cei din administrație spun ca sunt 60.000 de…

Firmele de paza din Cluj, ,,vizitate” de inspecția muncii. S-au imparțit amenzi de zeci de mii de lei

12:56, 06.03.2024 - Inspecția muncii a facut o serie de controale la firmele de paza din Cluj. Aceștia au verificat peste 30 de angajatori din județ și au dat amenzi de peste 30.000 de lei.,,Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a desfașurat acțiunile de control  la angajatorii care desfașoara activitați de…

Angajații pot avea 10 zile libere in plus. Cine beneficiaza de acest drept?

10:21, 05.03.2024 - Modificarea adusa articolului 152.2, introdus prin Legea nr. 283/20203 permite salariaților sa lipseasca de la locul de munca atunci cand apar situații grave provocate de boli sau de accidente. Totuși, perioada de absența nu poate depași 10 zile lucratoare intr-un an calendaristic. Angajatii au dreptul…


Ce parere ai despre aceasta stire?