Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperirea care poate rescrie istoria speciei umane

Publicat:

Arheologii au identificat obiecte care dateaza de acum 2,4 milioane de ani.

Istoricii au descoperit unelte și fragmente de oase de animale în zona din Algeria. Obiectele dateaza de acum aproximativ 2.4 milioane de ani și ar putea rescrie istoria speciei umane.

Cele mai vechi unele de piatra descoperite pâna acum în nordul Africii aveau o vechime de numai 1,8 milioane de ani. Mai mult, istoricii credeau ca primele unelte din lume au fost inventate de o cultura din estul Africii și apoi utilizarea lor s-a raspândit treptat și în…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Despagubiri de peste 169 milioane lei in baza asigurarilor pentru locuinte

12:50, 03.04.2024 - ”Companiile de asigurari au achitat anul trecut despagubiri de peste 169 milioane lei in baza asigurarilor pentru locuinte. Astfel, sprijinul financiar oferit proprietarilor de locuinte a inregistrat o crestere de 63% fata de valoarea achitata in 2022 (peste 103 milioane lei)”, arata datele UNSAR. Peste…

Un nor de praf saharian va ajunge peste Romania! Apa de ploaie va fi colorata

10:00, 27.03.2024 - Un nor de praf saharian va cuprinde Romania in zilele urmatoare, potrivit specialistilor. Valul de praf vine din nordul Africii si va cuprinde Romania, iar in nordul, vestul, centrul și sud-vestul țarii sunt așteptate ploi „murdare”, cu o concentrație ridicata de suspensii solide. Fenomenul este asteptat…

Unde se va construi și cum va arata cel mai mare stadion din lume » 500 de milioane pentru arena de 115.000 de locuri!

17:35, 26.03.2024 - Grand Stade de Casablanca va avea o capacitate de 115.000 de locuri și va fi ridicat pentru a gazdui jocuri la CM 2030, competiție organizata de Spania, Portugalia și Maroc. Din calculele proiectanților, arena din nordul Africii va costa 500 de milioane de dolari și ar trebui sa fie inaugurata in 2028,…

Productia de gaze naturale a Iranului va ajunge la 1,3 miliarde de metri cubi (bcm) pe zi in cinci ani – ministru

07:00, 04.03.2024 - Pentru ”a asigura rolul central al Iranului in energia globala”, 80 de miliarde de dolari vor fi investite in dezvoltarea zacamintelor sale de gaze, a spus Owji in timpul celui de-al saptelea summit al Forumului Tarilor Exportatoare de Gaze (GECF) desfasurat in Algeria. De la reimpunerea sanctiunilor…

Comoara prețioasa, gasita in adincurile Marii Mediterane

05:20, 22.02.2024 - Arheologii de la Uniwersytetu Mikolaja Kopernika (Polonia) investigheaza epava celei mai vechi ambarcațiuni naufragiate din lume. O nava care transporta lingouri de cupru s-a scufundat in largul coastelor Turciei de astazi, relateaza portalul Nauka w Polsce. Aceste lingouri, aparținind Epocii Bronzului,…

OpenAI a lansat Sora, noul model de inteligența artificiala text-to-video. Ințelege modul in care obiectele exista in lumea fizica

09:05, 17.02.2024 - OpenAI a lansat Sora, noul model de inteligența artificiala text-to-video. Ințelege modul in care obiectele exista in lumea fizica OpenAI a lansat Sora. Compania a prezentat noul sau modelul de inteligența artificiala text-to-video, „Sora”. Compania spune ca Sora „poate crea scene realiste și pline…

VIDEO - O noua specie de titanozaur a fost descoperita in China: a trait acum 70 de milioane de ani in Cretacic

10:00, 16.02.2024 - Paleontologii chinezi au descoperit recent fragmente fosilizate ale unei noi specii de dinozaur sauropod titanozaur. Animalul, numit Jiangxititan ganzhouensis, se crede ca a trait in timpul Cretacicului superior, cu aproximativ 72 pana la 66 de milioane de ani in urma, in ceea ce este acum China, informeaza…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?