Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire senzațională în sudul Egiptului: Sute de vase de vin de acum 5.000 de ani găsite intacte

Publicat:

O misiune arheologica egipteana, germana si austriaca a descoperit in sudul Egiptului sute de vase de vin inchise si intacte, datand de acum 5.000 de ani, a anuntat duminica si Antichitatilor de la Cairo, citat de agentia EFE.

"Vasele descoperite sunt de dimensiuni mari si se afla intr-o stare buna de conservare. Iar ramasitele de vin gasite in interior au o vechime de aproximativ 5.000 de ani", a declarat , secretarul general al al Antichitatilor, intr-un comunicat, conform Agerpres.


Misiunea a gasit vasele in mormantul reginei…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Criza din Orientul Mijlociu. Egiptul avertizeaza asupra unor „consecinte catastrofale”

16:41, 25.04.2024 - "Egiptul a adoptat o pozitie clara inca din primul minut (al razboiului), respingand in totalitate migrarea fortata a palestinienilor de pe pamanturile lor in Sinai sau in orice alt loc, pentru a salva cauza palestiniana de la lichidare si pentru a proteja securitatea nationala a Egiptului", a declarat…

Descoperire șocanta in curtea unui spital din Vaslui. Schelete umane gasite in urma unor sapaturi

14:20, 24.04.2024 - Mai multe schelete umane au fost descoperite cu ocazia unor sapaturi efectuate pentru realizarea unor lucrari de excavare in curtea Spitalului nr. 2 Vaslui. Sunt luate in calcul mai multe variante.

Prin ce a trecut Ramona Olaru in vacanța ei in Cairo. "Am pierdut pașaportul". De ce a ajuns la Ministerul de Interne al Egiptului

11:40, 23.04.2024 - Ramona Olaru tocmai s-a intors din vacanța din Cairo, unde se presupunea ca se va distra și relaxa. Prezentatoarea rubricii meteo de la Neatza cu Razvan și Dani a trecut prin numeroase peripeții care i-au stricat vacanța.

Israelul iși retrage aproape toate trupele din sudul Gazei/ Negocierile de pace continua la Cairo, dar Hamas neaga orice progres

14:40, 08.04.2024 - Israelul a inceput luni dimineața retragerea trupelor din sudul Fașiei Gaza, transmite Sky News. O singura brigada, Brigada Nahal, a ramas in Khan Younis și este insarcinata cu securizarea coridorului Netzarim, care imparte Fașia Gaza, potrivit The Times of Israel. Știrea vine pe fondul negocierilor…

Fragmente de drona au fost gasite in sudul Republicii Moldova, langa granița cu Ucraina

18:45, 04.04.2024 - Fragmente ale unei drone au fost gasite in Republica Moldova pe teritoriul raionului inveciat cu regiunea Odesa din Ucraina, se anunta pe site-ul Poliției de Frontiera a Republicii Moldova, informeaza Rador Radio Romania.

Fosilele unui „animal foarte ciudat”, gasite intacte. „Aceasta descoperire nu face decat sa sporeasca ciudațeniile din Triasic”

08:05, 25.02.2024 - Oamenii de știința au descoperit o noua fosila remarcabil de completa - o reptila acvatica de 5 metri lungime din perioada triasica. Creatura dateaza de acum 240 de milioane de ani și a fost supranumita „dragon” din cauza gatului sau extrem de lung, scrie BBC.

Descoperire șocanta intr-o locuința din Vaslui. Trei persoane, gasite decedate, de cateva zile, in propria casa

13:25, 10.02.2024 - Polițiștii au facut o descoperire șocanta intr-o comuna din județul Vaslui. Trupurile a trei persoane decedate au fost gasite chiar in propria locuința. Nu se știe caua exacta a morții, iar anchetatorii au inceput cercetarile pentru a afla ce s-a intamplat.


Ce parere ai despre aceasta stire?