Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire neaşteptată la Luxor, care schimbă istoria Egiptului antic

Publicat:

Cercetatorii au gasit numelor faraonilor Amenhotep al III-lea si Amenhotep al IV-lea sculptate alaturat, ceea ce arata faptul ca acestia au domnit impreuna. Descoperirea poate duce la o reinterpretare a cronologiei faraonice, potrivit .

Oamenii de stiinta, condusi de arheologul spaniel , au excavat ramasitele unui zid si ale unor coloane dintr-un mausoleu al dinastiei a 18-a (1569-1315 i.Hr.) din provincial Luxor.

Inscriptia comuna celor doi faraoni ar putea confirma ca ei au domnit impreuna intre noua si zece ani, deoarece hieroglifele de…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

POPULARITATEA DERMATOGRAFULUI Descoperirea mormantului faraonului Tutankhamon a dus la creșterea popularitații dermatografului

16:20, 18.05.2024 - Ochii sunt partea cea mai sensibila a corpului nostru in ceea ce priveste orice fel de schimbare de natura cosmetica. The post POPULARITATEA DERMATOGRAFULUI Descoperirea mormantului faraonului Tutankhamon a dus la creșterea popularitații dermatografului first appeared on Informatia Zilei .

Chipul unuia dintre cei mai bogați faraoni a fost reconstituit pe baza craniului 

05:25, 17.05.2024 - Oamenii de știința au reconstituit pentru prima data infațișarea faraonului Amenhotep al III-lea - bunicul faraonului Tutankhamon. Acesta a condus Egiptul Antic in perioada de maxima putere a acestuia. Potrivit arheologilor, faraonul a fost unul dintre cei mai bogați oameni care au trait vreodata pe…

Descoperire importanta despre piramidele egiptene

20:46, 16.05.2024 - O echipa internationala de cercetatori a descoperit ca piramidele egiptene au fost construite initial de-a lungul unui brat al Nilului, cu o lungime de 64 de kilometri, pe care l-au numit Ahramat (piramide, in araba), care a disparut ulterior, ingropat sub terenuri agricole si desert, transmite joi…

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?