Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire epocală în Antiochia ad Cragum. A fost dezgropat capul unei fioroase creaturi mitologice GALERIE FOTO

Publicat:

1445599011 O echipa de tineri studenti la arheologie a facut o descoperire deosbit de importanta printre ruinele unui fost oras roman din sudul Turciei: capul fioroasei Medusa. Sculptura creaturii mitologice, infatisata adesea cu serpi in ochi de par si ochi bulbucati, hipnotizatori, capabili sa-l impietreasca pe cel pe care-l privea, era folosita la vremea respectiva pentru alungarea spiritelor malefice.

Descoperirea e cu atât mai important cu cât în zona respectiva, primii crestini au distrus majoritatea templelor pagâne, în momentul în care crestinismul…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

FOTO – Intamplare de Paște, la Muzeul din Bistrița: Un joc intre lumina și intuneric, intre rațiune și inexplicabil

14:35, 28.04.2024 - Clipa Creatiei. Cruce. Aripi. Sfat. Sunt cateva dintre lucrarile cioplite in lemn care contureaza o tulburatoare Intamplare de Paște, la Muzeul Județean din Bistrița. Sunt marturii pline de simboluri, extrase din ateliere cu rumegus si aschii pe jos sau din biserici luminoase… Intamplare de Paste se…

INTERVIU Eugenia Nicolae și Sișu lanseaza piesa „Omule, cat mai poți?“. Refrenul a inregistrat deja 1 milion de vizualizari pe TikTok

13:46, 23.04.2024 - Ideea piesei „Omule, cat mai poți?“ ce urmeaza a fi lansata de Eugenia Nicolae și Sișu poate fi atribuita unei provocari lansate de artista pe TikTok, care a generat un interes neașteptat din partea publicului și a devenit virala inainte de lansarea oficiala.

Istoria Rusiei, Romanovii (II) – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 3 APRILIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

06:25, 03.04.2024 - Dupa cum mulți dintre dumnevaoastra deja știți, in urma cu ceva timp, impreuna cu domnul profesor Leonte Ivanov, specialist in Filologie, șef al Catedrei de Slavistica „Petru Caraman” din cadrul Facultații de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, ne-am propus o incursiune in istoria Imperiului…

Oamenii de știința au facut o descoperire uimitoare: este vorba de o noua specie

11:16, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Oamenii de știința au facut o descoperire uimitoare: este vorba de o noua specie

07:06, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

Comoara prețioasa, gasita in adincurile Marii Mediterane

05:20, 22.02.2024 - Arheologii de la Uniwersytetu Mikolaja Kopernika (Polonia) investigheaza epava celei mai vechi ambarcațiuni naufragiate din lume. O nava care transporta lingouri de cupru s-a scufundat in largul coastelor Turciei de astazi, relateaza portalul Nauka w Polsce. Aceste lingouri, aparținind Epocii Bronzului,…


Ce parere ai despre aceasta stire?