Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Declin catastrofal: Populaţiile de animale sălbatice au scăzut cu peste două treimi în 50 de ani, avertizează oamenii de știință

Publicat:

(sursa foto: Pexels) Populatiile de animale salbatice au scazut cu peste doua treimi in 50 de ani, potrivit unui raport amplu realizat de grupul (WWF), citat de BBC, transmite  News.ro . Raportul arata ca acest „declin catastrofic” nu da semne de incetinire si avertizeaza ca natura este distrusa de oameni cu o viteza fara precedent. Natura este „in cadere libera” pe masura ce ardem paduri, pescuim mai mult decat necesar si distrugem zonele salbatice, a spus , director la WWF. „Ne distrugem lumea – singurul loc pe care il numim acasa – punandu-ne in pericol sanatatea,…

Citeste articolul mai departe pe infosud-est…  

Sursa articol: infosud-est


Stiri pe aceeasi tema

CSAT avertizeaza asupra amenințarilor rusești: Infiltrare, penetrare și agresiune hibrida

19:50, 16.04.2024 - Raportul  Consiliului Suprem de Aparare a Țarii (CSAT) pe 2023 dezvaluie o rețea ampla de acțiuni agresive desfașurate de Federația Rusa impotriva securitații Romaniei și a aliaților sai. Obiectivele Rusiei, inglobate intr-un tablou complex de infiltrare și destabilizare, reprezinta o amenințare grava.…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Atenționare de urși in Neamț! Salvamontiștii ii avertizeaza pe oamenii: unde au fost vazute recent animalele salbatice

11:16, 21.03.2024 - Reprezentantii Salvamont Neamt arata, miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca, in ultimele zile, s-a semnalat prezenta unui numar din ce in ce mai mare de ursi, atat in proximitatea zonelor montane de intravilan, cat si a potecilor turistice.Ca urmare, acestia transmit mai multe recomandari,pentru…

Atenționare de urși in Neamț! Salvamontiștii ii avertizeaza pe oamenii: unde au fost vazute recent animalele salbatice

16:45, 20.03.2024 - Reprezentantii Salvamont Neamt arata, miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca, in ultimele zile, s-a semnalat prezenta unui numar din ce in ce mai mare de ursi, atat in proximitatea zonelor montane de intravilan, cat si a potecilor turistice.Ca urmare, acestia transmit mai multe recomandari,pentru…

Oamenii de știința dau o veste proasta in legatura cu o planeta in care iși pusesera speranțe mari

05:05, 02.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca o planeta potențial locuibila iși pierde atmosfera, un proces care ar putea, in cele din urma, sa faca aceasta lume, Trappist-1e, inospitaliera pentru viața. Se pare ca acest proces este cauzat de curenții electrici creați in timp ce planeta se deplaseaza in jurul…

Oamenii de știința din Franța au descoperit noi aditivi alimentari care provoaca cancer

03:20, 22.02.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit ca utilizarea anumitor emulgatori (e-uri) in produsele alimentare ar putea duce la apariția cancerului. Emulsificatorii sint aditivi alimentari care sint folosiți pentru a imbunatați textura și durata de conservare a alimentelor. Potrivit experților, acești…

Singurele animale care nu dorm niciodata. Ce au observat oamenii de știința

17:35, 08.02.2024 - Ar putea parea greu de crezut, insa exista de fapt unele animale care necesita somn in același mod in care o fac oamenii. Care sunt singurele animale care nu dorm niciodata? Unele animale, precum koala și lenesul, iși petrec aproape tot timpul in lumea viselor. Dar alte animale par ca nu au deloc nevoie…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?