Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce societățile devin mai fragile și vulnerabile colapsului pe măsură ce trece timpul? Riscăm să ne prăbușim asemenea statelor premoderne? (studiu)

Publicat:
De ce societățile devin mai fragile și vulnerabile colapsului pe măsură ce trece timpul? Riscăm să ne prăbușim asemenea statelor premoderne? (studiu)

O analiza a sute de state premoderne sugereaza ca civilizațiile au tendința de a avea o ”durata de viața”, un model care poate fi invațat de puterile globale imbatranite din zilele noastre, arata BBC. Ascensiunea și decaderea marilor puteri este un clișeu al istoriei. Ideea ca civilizațiile, statele sau societațile cresc și apoi descresc este una […] ce societațile devin mai fragile și vulnerabile colapsului pe masura ce trece timpul? Riscam sa ne prabușim asemenea statelor premoderne? (studiu) apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe infosud-est…  

Sursa articol si foto: infosud-est


Stiri pe aceeasi tema

Legumele, gata sa fie transformate in medicamente! Salata sau spanacul injectate ar putea inlocui vaccinul: studiu halucinant

07:45, 04.04.2024 - Masura votata de politicienii americani presupune ca alimentele care conțin vaccinuri sau substanțe asemanatoare acestora sa fie etichetate drept medicamente. Astfel medicii ar putea prescrie legume in loc de injecție, au declarat republicanii care au facut propunerea.Specialiștii vor sa vada daca ARN-ul…

Mamografia nu doare. Un studiu intern realizat de Regina Maria arata percepția pacientelor cu privire la disconfortul resimțit in timpul screeningului mamar

12:21, 02.04.2024 - Intr-o lume in care cancerul de san afecteaza milioane de femei, este foarte important sa ne informam corect privind metodele de depistare precoce și sa nu lasam miturile sa ne influențeze decizia de a ne monitoriza constant starea de sanatate. Mamografia este esențiala pentru depistarea in faza incipienta…

Daca ai nasul mare, ar putea fi vina mamei: Poftele din timpul sarcinii pot influența trasaturile faciale ale bebelușului (studiu)

09:20, 30.03.2024 - Trasaturile faciale pot fi influențate de ceea ce a mancat mama ta in timpul sarcinii. Dietele bogate in proteine duc la nasuri și maxilare mai mari, susțin oamenii de știința. Trasaturile faciale unice ale fiecarei persoane ar putea fi influențate de ceea ce a mancat mama lor in timpul sarcinii,…

Lista actelor de studiu care vor avea cod QR. Cand va fi implementata masura

11:35, 26.03.2024 - Ministerul Educației vrea sa digitalizeze toate actele de studii, astfel incat tinerii sa le acceseze in baza unui cod QR. Vorbim despre diploma de BAC, diploma de absolvire a liceului sau certificatele de competențe, care vor avea cod QR, in incercarea de a scapa de copiile dupa documente și birocrația…

Tinerii devin mai puțin fericiți decat generațiile mai in varsta (studiu)/ Romania, pe locul 32 din 143 in Raportul Mondial al Fericirii realizat de Oxford

10:05, 20.03.2024 - Tinerii sunt din ce in ce mai puțin fericiți decat generațiile mai in varsta, deoarece sufera “echivalentul unei crize de la jumatatea vieții”, potrivit unei cercetari la nivel mondial, in timp ce unul dintre medicii americani de top a avertizat ca “tinerii se lupta cu adevarat”, scrie The Guardian.…

Oanei Geanina Golodin, in postura de ofițer anticorupție deferit justiției

11:15, 16.03.2024 - Parcare marca Golodin Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Neamț au finalizat urmarirea penala și au dispus trimiterea in judecata a Oanei Geanina Golodin, ofițer in cadrul Serviciului Județean Anticorupție Neamț. Conform portalului instanțelor de judecata aceasta este acuzata de conducerea…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

Cand trecem la ora de vara? Cum ne pregatim organismul pentru schimbarea brusca a orei

06:10, 12.03.2024 - Trecerea la ora de vara se face in ultimul weekend din luna martie. Astfel, in noaptea de 23 spre 24 martie 2024, ora 3:00 va deveni ora 4:00. A doua schimbare (trecerea la ora de iarna) va avea loc in ultimul weekend din luna octombrie, adica in noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024. Atunci, ora 4:00…


Ce parere ai despre aceasta stire?