Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce rănile se vindecă mai greu la unii oameni. Studiu

Publicat:

Noua cercetare desfașurata la Universitatea din Manchester a identificat o bacterie, prezenta in mod normal pe piele, ce poate ingreuna vindecarea ranilor.

Oamenii de știința au descoperit ca in cazul deteriorarii unui receptor ce permite corpului sa recunoasca bacteria Pseudomonas aeruginosa rezultatul este o disfuncție și un dezechilibru. Conform dr. , acest dezechilibru are un impact deosebit de important asupra abilitații de vindecare a unei rani.

Bacteria, care traiește in mod natural pe oameni, a fost asociata anterior cu infecția ranilor, o complicație…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bunicii pot fi scut impotriva depresiei mamelor!

00:12, 29.02.2024 - Un studiu recent al cercetatorilor din Finlanda, publicat in revista Population Studies, arata ca prezenta bunicilor poate avea un impact semnificativ asupra sanatații mintale a mamelor, potrivit Hotnews. Studiul a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Helsinki și citat de New York Post.…

Alarmant - Patru din cinci persoane testate, contaminate cu un pesticid extrem de toxic

18:55, 17.02.2024 - Un nou studiu realizat de Environmental Working Group (EWG) a descoperit prezența chlormequat, un pesticid toxic puțin cunoscut, la patru din cinci persoane testate. Avand in vedere ca aceasta substanța chimica este asociata cu probleme reproductive și de dezvoltare in studiile pe animale, descoperirile…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?