Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce nu-i vom iubi niciodată pe ruşi. Mărturii cutremurătoare ale românilor despre sovieticii care ne-au bătut, umilit şi deportat bunicii

Publicat:

Atrocitatile comise pe teritoriul Romaniei de catre soldatii Armatei Sovietice spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial nu reprezinta singurul motiv pentru care, in mentalul colectiv, romanii nu-i inghit pe rusi.

Radacinile antipatiei, spun istoricii, s-au infiripat inca din perioada in care teritoriul actual al Romaniei se afla in zona de influenta a Imperiului Otoman. La est, tarii Rusiei dadeau semne evidente de tendinte expansioniste, pe care le-au ascuns sub masca ortodoxiei, de aparatori ai popoarelor crestine asuprite de .

„In secolul al XVIII-lea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vola.ro: Italia, Spania, Grecia, Franta, Malta sunt destinatiile externe preferate de romani pentru perioada de Paste. Pretul mediu pentru un bilet de avion a fost de 238 euro

16:55, 23.04.2024 - Romanii se pregatesc pentru cea mai lunga minivacanta din acest an, in contextul in care anul acesta cele doua sarbatori (1 Mai si Paste) se succed, iar turistii se vor bucura de mai multe zile libere. Potrivit datelor Vola.ro, efectele acestei minivacante prelungite se reflecta si in rezervarile de…

Mierea are o zi a ei

09:20, 05.04.2024 - Bucurestenii sunt asteptati, de vineri pana duminica, la Targul National al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) pe platforma Institutului de Cercetare si Dezvoltare pentru Apicultura din Baneasa. „Targul…

Despre o Romanie inainte de „marele razboi” – istorie si geopolitica

17:35, 31.03.2024 - Constituirea si edificarea tanarului stat roman modern incepe odata cu unirea Principatelor Moldova si Valahia si epoca de reforme a lui Alexandru Ioan Cuza. Institutiile sale capata forma si stabilitate odata cu Constitutia anului 1866, iar din 1878, obtinand independenta si recunoasterea Marilor Puteri,…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

FEMEI CARE NE INSPIRA: Brigitte Jianu, prima femeie subofițer operativ principal din ISU Bistrița

09:05, 12.03.2024 - La sfarșitul zilei de munca are mereu zambetul pe chip, cu gandul ca a mai salvat pe cineva. Este prima femeie subofițer operativ principal in cadrul ISU Bistrița, performanța pentru care a facut sacrificii și a muncit mult. In curand va finaliza un masterat in Investigatia Criminalistica si in Medicina…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…


Ce parere ai despre aceasta stire?