Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ne îngrășăm după diete? Cauza, descoperită în intestinele noastre

Publicat:

Oamenii de știința care studiaza efectul dietelor susțin ca tendința oamenilor de a pune la loc, intr-un timp foarte scurt, kilogramele eliminate dupa un regim de slabit de scurta durata poate fi cauzata de schimbarile aparute in cadrul microbiomului intestinal, acele trilioane de microorganisme care traiesc in tractul digestiv. Cercetatorii au descoperit, in cadrul testelor de laborator, ca schimbarile produse in microbiomul intestinal al unui organism obez in perioada in care acesta pierde din greutate pot persista luni in șir, acest lucru contribuind la accelerarea ingrașarii dupa incheierea…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Uluitor: sute de femei au ramas insarcinate in timp ce urmau un tratament de slabit! Ce este "fenomenul Ozempic"

07:35, 10.05.2024 - Medicii spun ca fenomenul "bebelușilor Ozempic" a aparut pentru ca scaderea in greutate corecteaza dezechilibrele hormonale și crește fertilitatea. In plus, experții spun ca medicamentele pentru slabit ar putea chiar sa reduca eficacitatea pilulelor contraceptive. Utilizarea Ozempic si a altor produse…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

A fost descoperita o gena care protejeaza impotriva bolii Alzheimer

20:50, 19.04.2024 - Oamenii de știința vin cu o veste importanta in lupta impotriva bolii Alzheimer. Au descoperit o gena care acționeaza ca o bariera, protejand creierul de aceasta afecțiune neurodegenerativa.

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

Ce intrare te ingrozește cel mai mult? Raspunsul iți dezvaluie care este cea mai mare frica din subconștientul tau

10:41, 18.02.2024 - Prin acest test psihologic captivant, avem ocazia sa ne confruntam cu acele frici și sa ințelegem mai bine ce anume ne provoaca disconfort și anxietate la nivel profund.Fiecare dintre cele 8 poze cu intrari reprezinta o oportunitate de a ne aventura in labirintul minții noastre și de a analiza semnificațiile…


Ce parere ai despre aceasta stire?