Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce este recomandat să mănânci un măr pe zi

Publicat:

Un mar mancat pe zi ar putea intari sistemul imunitar și reduce inflamațiile datorate greutații și diabetului, potrivit cercetatorilor de la . Aceasta proprietate s-ar datora fibrelor solubile prezente in fruct. Se știa deja ca fibrele ajuta la reducerea colesterolului sangvin și impiedica bolile coronariene, potrivit feellikecooking.ro.

Potrivit cercetatorilor, consumul a 28-35 g de fibre solubile pe zi este benefic pentru sanatate.

Prezente in orz, ovaz, nuci, linte, citrice, fructe uscate, prune uscate, cereale complete, capșuni, morcovi și mere, fibrele

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

UN NOU STUDIU Fumatul afecteaza sistemul imunitar, dar beneficiile renunțarii sunt semnificative

08:11, 22.05.2024 - In fiecare an, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, conform datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Cei care nu mor din cauza fumatului dezvolta diverse boli asociate acestui viciu. The post UN NOU STUDIU Fumatul afecteaza sistemul imunitar, dar beneficiile renunțarii sunt…

Vaccin anticancer personalizat. Noua descoperire a cercetatorilor

17:10, 04.05.2024 - Vaccin anticancer personalizat – este posibil? Noile tratamente injectabile – echivalente unui vaccin personalizat anticancer – nu exclud intervenția chirugicala sau chimioterapia, dar ar putea reduce riscul de recidiva.  Vaccinurile personalizate impotriva cancerului au fost un  subiect intens dezbatut la…

Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala

14:31, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…

Beneficiile nebanuite ale turmericului: intarește sistemul imunitar și imbunatațește sanatatea mintala

17:35, 17.04.2024 - In ultimii ani, popularitatea turmericului a crescut vertiginos, grație beneficiilor pe care le are asupra sanatații. Pe langa faptul ca da o aroma aparte preparatelor, acest condiment este bogat in mangan, fier, potasiu și vitamina C, relateaza Real Simple.

Misterul rachetelor antigrindina. Teoria cercetatorilor versus practica fermierilor. „Mai bine tragem clopotele la biserica“

22:50, 01.04.2024 - Rachetele antigrindina au starnit dezbateri aprinse intre fermieri și autoritați. Unii agricultori susțin ca sistemul favorizeaza mai degraba apariția secetei pentru ca alunga norii de ploaie. Insa, teoria este respinsa de meteorologi și cercetatori, care spun ca, dimpotriva, sistemul ajuta.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…


Ce parere ai despre aceasta stire?