Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cuvântul unic din limba română care are 21 de litere și în care nu există două consoane consecutive. Ai auzit de el?

Publicat:
Cuvântul unic din limba română care are 21 de litere și în care nu există două consoane consecutive. Ai auzit de el?

Limba romana este plina de mici trucuri magice. Unul dintre ele este cuvantul format din 21 de litere, ce nu prezinta in alcatuirea lui doua consoane consecutive. Ai auzit vreodata de el? Afla in randurile de mai jos ce indicații ofera Dicționarul Explicativ al (DEX) in acest sens. Cat de complex este limbajul, […] The post Cuvantul unic din limba romana care are 21 de litere și in care nu exista doua consoane consecutive. Ai auzit de el? appeared first on Playtech Știri .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol si foto: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cuvantul din limba romana care da mari batai de cap. Cei mai mulți habar nu au ce inseamna

13:45, 18.04.2024 - Știi ce inseamna verbul „a abhora”? Este cuvantul din limba romana pe care mulți conaționali nu știu cum și cand sa il foloseasca, fiindca nu ii cunosc sensul. Ce explicații gasim in dicționare. Relația dintre societate și limba Limba nu este doar o cale de a comunica, ci și o componenta a culturii…

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Mulți il folosesc, dar este mereu in top

18:45, 14.03.2024 - O radiografie cu rezultate neașteptate a dezvaluit care este cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Cu toate ca nu este vorba de un termen de specialitate sau unul intrat recent in vocabular, fiind folosit de oameni foarte des, apare mereu in topul cautarilor. Un…

Cuvantul banal din limba romana pe care cei mai mulți oameni il scriu greșit. Care este forma corecta, de fapt

14:36, 14.03.2024 - Mulți romani folosesc acest termen greșit, fara sa știe ca atat Dicționarul Explicativ al Limbii Romane (DEX), cat și Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic (DOOM) nu il prezinta ca fiind o varianta acceptata in vocabular. Afla in continuare despre ce cuvant este vorba și cum se utilizeaza…

Cel mai lung cuvant din limba romana care are o singura silaba. Conține 8 litere, ai auzit de el?

10:10, 11.02.2024 - Limba romana este extrem de complexa, interesanta și foarte complicata. Are o mulțime de reguli interesante, de care trebuie sa ținem cont pentru a vorbit cat mai corect. Cel mai lung cuvant dintr-o silaba In lumea fascinanta a limbii romane, intalnim adesea cuvinte care ne provoaca imaginația și ne…

Ce inseamna, de fapt, cuvantul „facilitati”? Mai toti romanii il folosesc gresit, nu este sinonim cu „dotari”

14:10, 02.02.2024 - Este un termen ce, in ultimii ani, a capatat, pentru foarte mulți vorbitori de limba romana, un sens ce nu are vreo legatura cu modul in care este definit in dicționare. Afla, din randurile de mai jos, ce inseamna, de fapt, cuvantul „facilitati”. O confuzie facuta de tot mai mulți romani Limba romana…

Cuvantul din limba romana care are cea mai ciudata forma de plural. Aproape nimeni nu știe varianta corecta

13:50, 01.02.2024 - Nu este un termen complex, dificil, ce sa ii puna in incurcatura pe vorbitorii limbii noastre, in ceea ce privește sensul pe care il are, dar foarte puțini ar putea da un raspuns daca ar fi intrebați cum se spune la plural. Afla, din randurile de mai jos, care este cuvantul din limba romana care […]…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?