Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum sunt folosite moliile-dronă ca să cerceteze ce se întâmplă pe Pământ

Publicat:

Cercetatorii vor sa studieze fiecare centimetru patrat al planetei Pamant. Dar nu fiecare centimetru patrat al planetei Pamant este ușor de studiat. Unele zone sunt dificil de accesat pentru oameni, pentru a le monitoriza. Care este raspunsul? Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Washington, soluția ar fi urmatoarea: de ce sa nu folosim insecte zburatoare , cum ar fi moliile, pentru a plasa senzori in locații care in mod obișnuit ar fi greu de atins?

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au anunțat dieta care ajuta bolnavii de cancer de prostata: Boala evolueaza mai lent

23:51, 04.05.2024 - O dieta bazata pe plante - una care nu exclude carnea și peștele, dar care este compusa in mare parte din alimente vegetale - ar putea contribui la incetinirea evoluției cancerului de prostata, potrivit unei cercetari coordonate de Universitatea din California, San Francisco.

Copiii - viitorul planetei: Cum putem educa noile generații in privința protejarii apelor

13:40, 25.04.2024 - Apa este fundamentul vieții pe Pamant, susținand ecosistemele, agricultura, industria și chiar sanatatea umana. Cu toate acestea, resursele de apa dulce sunt din ce in ce mai limitate din cauza poluarii, schimbarilor climatice și consumului excesiv.

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…

Tezaurul din Villena, un mister care a uluit cercetatorii: obiecte fabricate cu material din afara planetei Pamant

08:05, 09.02.2024 - Cand arheologii au descoperit un tezaur din Epoca Bronzului acum mai bine de 60 de ani, au fost uluiți de ceea ce au gasit. Cu toate acestea, ei nu au realizat cat de surprinzatoare era cu adevarat descoperirea lor. Se pare ca unele piese din cufarul de comori, cunoscut sub numele de Tezaurul din Villena,…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?