Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se transmite bacteria care produce cancer de stomac. Vezi simptomele și modul de a te proteja

Publicat:

Helicobacter pylori, care da cea mai frecventa infectie din lume, este o bacterie spiralata care colonizeaza mucoasa stomacului si a duodenului, rezistand intr-un mediu extrem de acid. Aceasta bacterie se dezvolta in peretii interni ai stomacului, iar oamenii de stiinta declara ca ea afecteaza aproape jumatate din populatia de pe Terra și este cel mai important factor de risc pentru cancerul de stomac, recunoscut la ora actuala. Pe langa tratamentul cu antibiotice, cu bine cunoscutele efecte adverse, Helicobacter pylori are dusmani si printre alimente: usturoiul, sucul de merisor si cel de grapefruit…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum ne putem proteja de o planta foarte periculoasa, care crește peste tot in Romania. Poate produce astm

13:01, 14.05.2024 - Medicii atrag atenția ca in ultimii ani se constata o explozie a numarului persoanelor alergice la ambrozie, cea mai alergenica planta din Romania. Potrivit datelor statistice, peste 2,5 milioane de romani sunt alergici la ambrozie.

Simptomele hemofiliei, o boala rara a sangelui care se transmite ereditar. Tratamentul prescris

11:46, 19.04.2024 - Hemofilia, o boala ereditara, din pacate, nevindecabila, are impact uriaș și asupra copiilor. La Buzau, dintre cei 17 pacienți care primesc tratament pentru aceasta maladie, 12 sunt copii. In Romania, sunt inregistrate peste 2.000 de persoane diagnosticate cu hemofilie și boala von Willebrand.

Descoperire șocanta. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

15:50, 15.04.2024 - Cercetatorii americani de la InCellDx au descoperit ca simptomele long-Covid sunt identice cu simptomele post-vaccin și ca, cel mai probabil, majoritatea celor care se confrunta cu ele sunt vaccinați. Principala vinovata este aceeași proteina spike, care ramane in celulele imune o perioada indelungata,…

Afecțiuni gastrice cauzate de absența dinților? Iata la ce soluții ai putea apela

16:45, 08.04.2024 - Gastrita, ulcerul și refluxul gastroesofagian sunt afecțiuni care pot fi cauzate de absența dinților. Pierderea dinților poate fi determinata de diferite motive precum caria dentara, parodontita sau accidentele, iar absența dinților poate duce la disfuncții ale sistemului digestiv.  Insa, exista soluții…

Science Report: Una din zece persoane de pe Terra este efectata de o pandemie puțin cunoscuta ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul in care ele ne influențeaza ● Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populațiile de pești

16:55, 04.04.2024 - Una din zece persoane de pe Terra este efectata de o pandemie puțin cunoscuta ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul in care ele ne influențeaza ● Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populațiile de pești

Planta care plange primavara. Beneficiile "lacrimilor" ei pentru sanatate: te scapa de 100 de boli

08:45, 01.04.2024 - "Lacrimile" viței de vie te scapa de 100 de boliProcesul incepe in luna martie, odata cu creșterea temperaturii solului la 6-10 grade Celsius, la 25 de centimetri adancime. Vița de vie, atat pe lemnul vechi, cat și la coardele de un an, iși pune in mișcare radacinile pentru a prelua din sol apa și elemente…

Singura leguma care omoara bacteria helicobacter pilori, cea care cauzeaza ulcerele

10:56, 25.03.2024 - Broccoli – proprietatiAceasta legume miraculoasa are un continut foarte sarac in grasimi saturate si colesterol (tinde catre zero), fiind un aliment ideal in dietele de slabire.Broccoli este foarte bogat in vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu si zinc.Alcatuit…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?