Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum recunoşti anevrismul cerebral

Publicat:

Anevrismul cerebral, una dintre afectiunile cerebrovasculare tot mai des intalnite indiferent de varsta, reprezinta dilatarea unei portiuni dintr-un vas de sange (si umflarea zonei respective), ce apare ca urmare a slabirii peretului acestuia.

Anevrismele cerebrale sunt de doua feluri: rupte sau nerupte. Fisurarea unuia poate sa apara in unele cazuri, ducand la o sangerare minima, care favorizeaza aparitia unei dureri de cap la fel de intensa ca si cea provocata de ruptura anevrismala. Aproape intotdeauna, fisurarea unui anevrism este urmata de o ruptura masiva a acestuia“, spune…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care sa fii atent

00:00, 11.05.2024 - Deși roșiile injectate pot parea a fi sanatoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase. In consecința, este important sa recunoașteți roșiile injectate și sa eviți sa le cumparați.Verificați forma și marimea - Roșiile injectate sunt adesea mai mari decat roșiile naturale,…

Cum sunt tratate minim invaziv anevrismele cerebrale multiple

11:06, 30.04.2024 - Atunci cand medicii descopera mai multe anevrisme cerebrale la același pacient, decizia de tratament trebuie sa ofere cea mai buna rezolvare. Aflam care este aceasta de la Dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie-imagistica medicala cu supraspecializare in radiologie intervenționala.

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

17:25, 28.03.2024 - Durerile articulare pot aparea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce inseamna ca pentru a le putea trata eficient trebuie sa cunoști care este sursa problemei. Ruptura de menisc este una dintre cele mai des intalnite afecțiuni la nivelul genunchiului și poate…

Intalnirea sașilor, sub Inaltul Patronaj al președintelui

13:45, 25.03.2024 - Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acordat Inaltul Patronaj pentru trei evenimente care se vor desfașura in cursul anului 2024, anunța Administrația Prezidențiala. Doua dintre acestea se vor desfașura in Sibiu. Iata cele trei evenimente: Intalnirea Internaționala a Sașilor, care se va desfașura…

DE BUNA VESTIRE – Parintele Constantin Necula (re)vine la Manastirea Moisei

07:55, 22.03.2024 - Moiseienii, dar nu numai, sunt așteptați in data de 25 martie la o reintalnire cu Pr. Prof. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, decan interimar al Facultații de Teologie din Sibiu. Acesta va ajunge la Manastirea Moisei la inceputul saptamanii viitoare, parintele Necula urmand a sluji la Sfanta Liturghie,…

Imbolnavirile care au 'explodat in Sibiu! 'Numarul cazurilor, in crestere in Romania

16:31, 19.03.2024 - Imbolnavirile care au 'explodat! 'Numarul cazurilor, in crestere in RomaniaNumarul cazurilor de pneumonie raportate in judetul Sibiu este in crestere, pentru a doua saptamana consecutiv, dupa ce la finalul lunii februarie si inceputul lunii martie s-a constatat o scadere brusca a imbolnavirilor.…

16 ani de la moartea Episcopului Ioan Mihalțan. Timp de aproape patru decenii a fost preot in localitatea sa natala, Ohaba

09:45, 17.03.2024 - Astazi se implinesc 16 ani de la trecerea in veșnicie a Episcopului Ioan Mihalțan. Arhiereul Ioan s-a nascut la data de 27 septembrie 1926, fiind originar din localitatea Ohaba, județul Alba. In perioada 1939-1947, a urmat studiile secundare la Liceul „Sfantul Vasile cel Mare” din Blaj. Apoi, intre…

Cum afli daca te iubește cu adevarat sau ești doar un moft trecator? Semnele la care trebuie sa fii atent

14:20, 06.03.2024 - Totuși, realitatea adesea ne dezvaluie scenarii mai complexe și nuanțate, cum ar fi situația in care partenerul se arata afectuos și atent in public dar devine rece și distant in intimitatea caminului. Acest comportament poate starni confuzie și neințelegeri. O astfel de dinamica ascunde adesea o realitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?