Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum poţi să obţii pensie de invaliditate fără să fi lucrat nicio zi. Plăteşti o singură dată 244 de lei şi ai venit de 350 de lei lunar

Publicat:

Prin hotararea nr. 680 din august 2012, a sters din Legea pensiilor articolul care conditiona obtinerea dreptului la pensie de boala  de stagiu de cotizare la bugetul asigurarilor sociale. Cu alte cuvinte, era obligatoriu sa ai vechime in campul muncii, ca sa poti fi pensionat pe caz de invaliditate.    Pensia minima de 350 de lei ii salveaza pe beneficiari   Punerea in practica a hotararii este sinonima, in multe cazuri, cu pensionarea pe caz de boala pentru persoane care nu pot face dovada cu acte ca ar fi muncit nici macar o zi. In aceasta categorie…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

SCHIMBARI MAJORE in noua Lege a pensiilor. Cine se poate pensiona cu 15 ani mai devreme și fara penalitați: noi calculele

08:55, 19.04.2024 - Vorbim, in primul rand, despre condițiile speciale și eosebite de munca, adica fostele grupe de munca 1. și 2. Romanii care lucreaza in continuare in aceste condiții beneficiaza de aceasta reducere a varstei de pensionare. Aceștia se pot pensiona mai vreme chiar și cu 13 ani sau cu 10 ani.  Pensiile…

Legea pensiilor 2024. Se iau in calcul noi venituri obținute in campul muncii pentru ca pensiile sa creasca

19:05, 21.03.2024 - Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a explicat in cadrul unei intervenții televizate care este noutatea din legea pensiilor care le va aduce mai mulți bani romanilor.Baciu a punctat ca in procesul de recalculare se va ține cont și de veniturile brute care includ și sporurile cu caracter…

Este OFICIAL! Șoferii cu categoria B pot conduce și scutere de 125 cmc

17:05, 20.03.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, ca neintemeiata, sesizarea depusa de presedintele Klaus Iohannis privind ordonanta de urgenta care le permite posesorilor de carnet categoria B sa conduca scutere.Legea transmisa catre promulgare completeaza OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile…

Lege ”nociva pentru oamenii cinstiti”, pe masa CCR

07:35, 19.03.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei va dezbate, marti, sesizarea depusa de USR si Forta Dreptei privind neconstitutionalitatea proiectului de lege prin care se dezincrimineaza evaziunea fiscala cu prejudiciu sub un milion de euro daca in cursul urmaririi penale prejudiciul cauzat majorat cu 25% din valoarea…

Cine sunt romanii care vor fi obligați sa munceasca doi ani in plus pentru pensie

10:15, 15.03.2024 - Odata cu implementarea noii legi a pensiilor, s-a starnit un val de discuții in spațiul public privind posibilitatea ca romanii sa se pensioneze mai devreme fara a suferi penalizari. Potrivit prevederilor acestei legi, exista doua categorii de romani care pot beneficia de pensionare anticipata. Prima…

Curtea Constitutionala a Romaniei, sesizata de presedintele Romaniei in cazul legii privind executorii judecatoresti

13:21, 14.03.2024 - Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a trimis Curtii Constitutionale joi, 14 martie 2024, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 188 2000 privind executorii judecatoresti. Potrivit documentului publicat de Aministratia Prezidentiala, la data de…

Clotilde Armand a pierdut procesul la Curtea de Apel București. Raportul ANI ramane valabil: Primarul Sectorului 1 s-a aflat in conflict de interese

19:21, 11.03.2024 - Dupa un an de zile in care a facut tot ce i-a stat in cale sa tergiverseze procesul, cu diverse cereri și proceduri, Clotilde Armand a pierdut azi procesul la Curtea de Apel București. Primarul Sectorului 1 ceruse anularea raportului de evaluare prin care Agenția Naționala de Integritate (ANI) a gasit-o…

Zi decisiva la CCR: Fugarii penali, printre care Cherecheș, afla daca primesc un spor de pedeapsa

07:41, 21.02.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu "Legea fugarilor". In opinia Instantei supreme, printre drepturile incalcate cetatenilor prin aceasta lege se afla cel la un proces echitabil si cel la libertate individuala, precum și…


Ce parere ai despre aceasta stire?