Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum îți poate vindeca „hormonul iubirii” inima?

Publicat:

Neurohormonul oxitocina, cunoscut si drept hormonul iubirii, este binecunoscut pentru favorizarea legaturilor sociale si generarea de sentimente placute, de exemplu prin intermediul artei, exercitiilor fizice sau prin sex. Dar acesta are multe alte functii, cum ar fi reglarea lactatiei si a contractiilor uterine la femei si reglarea ejacularii, transportul spermei si productia de testosteron la barbati. Cercetatorii de la , din SUA, arata ca in culturile de peste-zebra si de celule umane, oxitocina mai are o functie, nebanuita: stimuleaza celulele stem derivate din…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primele rezultate in cazul fetiței de 4 ani, din Calarași, care a murit dupa ce a mancat carne la gratar: peștele, CONTAMINAT cu substanțe periculoase

14:40, 02.05.2024 - Inspectorii sanitari au recoltata mai multe probe dupa decesul cutremurator de zilele trecute.Rezultatele preliminarii arata ca pestele si micii consumati de copila erau contaminate. Mai exact, in carnea respectiva s-au gasit valori mai mari decat cele normale.In acest moment, se poate spune ca fetita…

un concept medical care atrage tot mai mult interesul specialiștilor / Ce beneficii extraordianre aduce

10:50, 30.04.2024 - Coerența inimii (coerența cardiaca), un concept abordat in cercetarea medicala inca din anii 1990, a revenit in actualitate și atrage tot mai mult interesul specialiștilor și al oamenilor in general. Aceștia pot beneficia de avantajele unor tehnici și mecanisme de autocontrol pentru o sanatate de invidiat.…

Arta negocierii in afaceri perfecționata cu cursul de la Calificari.ro

17:10, 15.04.2024 - Acest curs nu este doar un simplu program educațional, ci o veritabila calatorie in lumea negocierii, unde vei descoperi nu numai strategii inovatoare, dar și tehnici eficiente care te vor ajuta sa-ți maximizați rezultatele in orice situație de vanzare.Intr-o lume a afacerilor unde competitivitatea…

Premiera cosmica: Agricultura pe luna marcheaza primul pas in colonizarea spațiului

18:20, 08.04.2024 - Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Ce riști daca ții post intermitent?

16:50, 21.03.2024 - Postul intermitent, o metoda la moda pentru pierderea in greutate, combaterea unor boli metabolice și nu numai, a fost semnalat ca un risc grav pentru sanatate, a anunțat luni Asociația Americana a Inimii. Rezultatele unui studiu prezentat la conferința asociației de la Chicago saptamana aceasta au…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…


Ce parere ai despre aceasta stire?