Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum Europa scoate spionii ruși la suprafață (Politico)

Publicat:

Doua elicoptere militare au distrus calmul suburbiei Stockholm intr-o dimineața  de la sfarșitul lunii noiembrie, zburand peste o casa privata din zona Kil, intr-un raid de mare amploare asupra unui cuplu suedez acuzat de spionaj pentru Rusia. Zgomotul elicopterelor a fost cel mai recent semn ca jocurile cu mize mari ale națiunilor europene cu Rusia in ceea ce privește spionajul sunt din ce in ce mai publice, scrie .

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia renaște la nivel mondial prin forța sa militara: cheltuielile cu armata au devenit cele mai mari de la prabușirea URSS (raport)

13:35, 22.04.2024 - Cheltuielile militare globale au crescut la 2.440 miliarde de dolari in 2023, potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI). Creșterea cheltuielilor cu 6,8% a fost un nivel record din 2009, cand cheltuielile globale pentru aparare au crescut cu 6%.

Un contrabandist ucrainean scoate din țara tinerii speriați de razboi și mobilizare: „Pur și simplu nu sunt pregatiți sa moara”

08:01, 14.04.2024 - Ucraina are nevoie de foarte mulți recruți pentru a lupta in razboiul cu Rusia, insa mulți dintre aceștia nu vor sa lupte. Pentru ei exista contrabandiști care spun ca pot sa ii scoata din țara, relateaza Sky News. 

Putin se crede de neoprit. Spionii ruși, insarcinați sa ajute la incalcarea sancțiunilor și sa foloseasca inteligența artificiala contra Vestului

19:30, 19.03.2024 - Liderul autoritar rus Vladimir Putin a cerut marti Serviciului Federal de Securitate (FSB, principalul succesor al KGB) sa ajute companiile din Rusia la incalcarea sanctiunilor occidentale si extinderea lor pe noi piete din intreaga lume.

Au fost desemnați cei mai mari exportatori de arme din lume 

13:26, 11.03.2024 - Potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), Rusia nu mai este al doilea mare exportator de arme dupa SUA: a fost depașita de Franța. Exporturile de arme ale Rusiei in perioada 2019-2023 au scazut cu 53% fața de 2014-2018. Rusia a coborit pentru…

Presedintele Ungariei a promulgat legea de ratificare a aderarii Suediei la NATO

19:35, 05.03.2024 - Parlamentul ungar a aprobat primirea Suediei in alianta pe 26 februarie, inlaturand astfel ultimul obstacol din calea demersului Suediei care isi mentinuse neutralitatea in timpul ambelor razboaie mondiale si al razboiului rece.Guvernul de la Stockholm a renuntat la politica de nealiniere dupa ce Rusia…

La doi ani dupa razboi, serviciile secrete rusești tureaza motoarele cu toata puterea: 'spionii ruși sunt mai puternici ca niciodata' (analiza The Economist)

14:00, 21.02.2024 - Spionii ruși sunt mai puternici ca niciodata in lume, titreaza publicația The Economist intr-o analiza. Dupa mai multe eșecuri la scara larga, serviciile de informații rusești și-au restabilit nivelul, arata sursa citata. Jurnaliștii remarca mai intai mai multe eșecuri notabile ale spionilor rușiIn…

Conducea cel mai mare club de fotbal din Ucraina. Dupa izbucnirea razboiului, viața lui s-a schimbat pentru totdeauna

23:55, 14.02.2024 - Zgomotul avioanelor de vanatoare care zburau deasupra capului este un sunet pe care Serhii Palkin il uita cu greu - chiar și dupa doi ani. La fel ca orice ucrainean, barbatul de 49 de ani a trait "coșmarul" care s-a derulat atunci cand Rusia a inceput invazia pe scara larga a Ucrainei la 24 februarie…

Rusia va scoate la licitație un tablou de Aivazovsky furat

07:10, 14.02.2024 - Rusia va scoate la licitație un tablou al artistului Ivan Aivazovsky „Noaptea la lumina lunii”. Dupa cum relateaza presa rusa, pictura va fi scoasa la licitație pe 18 februarie, experții estimeaza valoarea sa la 100 de milioane de ruble.


Ce parere ai despre aceasta stire?