Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum arata de fapt un atom vazut la microscoul electronic

Publicat:

Un nou microscop electronic poate mari imaginile atat de mult incat poti vedea pana si atomii

Cercetatorii de la Engineering and Physical Sciences Research Council din au dezvoltat un nou tip de microscop electronic capabil sa mareasca atat de mult imaginile incat poate dezvalui chiar si structura atomica a materialelor.


Microscopul a fost dezvoltat in cadrul programului SuperSTEM si a costat 5 milioane de euro. Doar trei modele exista la momentul actual in toata lumea, iar acestea pot studia obiecte de un milion de ori mai subtiri decat un fir de par.


Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Blinken anunța prapad in Ucraina, dupa ce rușii s-au dezlanțuit: Ajutorul american e pe drum! Asta va face diferența

22:10, 14.05.2024 - Secretarul american de Stat Antony Blinken, l-a asigurat marti pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, intr-o vizita-surpriza la Kiev, ca ajutorul militar american este ”in drum” catre Ucraina, vrand astfel sa ofere asigurari in toiul unei noi ofensive ruse in nord-estul Ucrainei, relateaza AFP.

USR: Open Budget, platforma interactiva cu ajutorul careia romanii pot vedea exact ce face statul cu banii lor,

17:10, 11.05.2024 - USR anunta ca Open Budget, platforma interactiva cu ajutorul careia romanii pot vedea exact ce face statul cu banii lor, realizata de Claudiu Nasui, a implinit 10 ani de existenta. 10 ani in care a aratat, intr-un mod usor de inteles, de unde vin si unde se duc banii pe care ni-i ia statul.

Piese auto de 6 mil. lei, aduse ilegal in țara din UE si Marea Britanie: Patru barbați, unul dintre care vizat deja intr-un dosar cu masini furate, luați pe sus de procurori

10:35, 02.05.2024 - Oamenii legii anunța deconspirarea unei scheme de contrabanda cu piese auto din UE și Marea Britanie, in valoare de circa 6.000.000 lei. Cantitațile impunatoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfașurate in Anenii Noi, Chișinau, Criuleni, Orhei și Ungheni.

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

Revoluție in criminalistica - Amprentele digitale vor putea fi dezvaluite in doar 10 secunde / Cum este posibil

00:10, 24.03.2024 - Oamenii de știința au dezvoltat un spray revoluționar care utilizeaza o proteina din meduze pentru a dezvalui amprentele digitale in doar 10 secunde. Instrumentul util a fost dezvoltat de o echipa de la Universitatea Normala din Shanghai , in colaborare cu profesorul Tony James, chimist de la Universitatea…

Telefonul tau se mișca greu? Urmeaza acești pași și vei vedea diferenta

06:25, 02.03.2024 - Daca observi ca telefonul tau nu mai functioneaza asa cum trebuie, ca se blocheaza in aplicatii, iar unele nu se mai deschid deloc, este timpul sa il resetezi la configuratia initiala. Vei vedea ca merge mult mai repede si ca bateria o sa te tina mai mult. Un prim pas ar fi sa iti faci un backup…

Demența poate fi prezisa cu 10 ani inainte de a fi diagnosticata, cu ajutorul unor proteine (studiu)

12:35, 17.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China.


Ce parere ai despre aceasta stire?