Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Croaţia îi acuză de genocid pe liderii sârbi aflaţi la conducerea Iugoslaviei în anii ‘90

Publicat:

Autoritatile de la Zagreb au afirmat ca vor ca instanta judiciara Curtea Internationala de Justitie de la Haga sa confirme faptul ca Serbia este vinovata de genocid in urma crimelor din orasul Vukovar, precum si din alte orase, in 1991.

Drept raspuns, oficialii sarbi au depus un document prin care reclama expulzarea a peste 230.000 de sarbi de pe teritoriul Croatiei in 1995. Dovezile sarbilor vor fi analizate, iar marturiile ascultate, peste o saptamana, potrivit programului de Justitie, informeaza BBC.

Potrivit estimarilor aproximativ 20.000 de oameni…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tancurile israeliene, de neoprit in Rafah

17:15, 28.05.2024 - Tancuri israeliene au ajuns marti pentru prima data in centrul orasului Rafah din sudul Fasiei Gaza. Blindatele au fost vazute in apropierea moscheii Al-Awda, un reper important in localitatea aflata la frontiera cu Egiptul. Fortele armate israeliene au comunicat ca isi continua operatiunea in zona…

Israel-Hamas Israelul bombardeaza Rafah in pofida ordinului CIJ de incetare a focului (AFP)

20:55, 25.05.2024 - Armata israeliana a bombardat sambata Rafah, in pofida ordinului Curtii Internationale de Justitie (CIJ) de a inceta imediat operatiunile sale in acest oras din sudul Fasiei Gaza, de unde au fugit sute de mii de persoane, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Spania avertizeaza Israelul ca ordonantele Curtii Internationale de Justitie sunt constrangatoare

20:46, 25.05.2024 - Ministerul spaniol de Externe avertizeaza sambata Israelul ca ordonantele Curtii Internationale de Justitie (CIJ) sunt ”constrangatoare” si cere respectarea acestora, relateaza AFP, potrivit news.ro

Israelul bombardeaza Rafah in pofida ordinului Curții Internaționale de Justiție de incetare a focului

20:05, 25.05.2024 - Armata israeliana a bombardat sambata Rafah, in pofida ordinului Curtii Internationale de Justitie (CIJ) de a inceta imediat operatiunile sale in acest oras din sudul Fasiei Gaza, de unde au fugit sute de mii de persoane, transmite France Presse.

Judecatorul Bogdan Aurescu, poziție nuanțata fața de decizia CIJ privind Israelul

20:35, 24.05.2024 - Bogdan Aurescu a votat in favoarea deciziei Curții Internaționale de Justiție, care a cerut din nou Israelului oprirea ofensivei militare, dar a avut o declarație separata, precizand ca aceasta trebuia sa stipuleze ca oprirea ofensivei nu afecteaza dreptu

Romania a facut opinie separata la votul Curții Internaționale de Justiție, care cere Israelului sa opreasca focul

19:51, 24.05.2024 - Bogdan Aurescu a votat in favoarea deciziei Curții Internaționale de Justiție, care a cerut din nou Israelului oprirea ofensivei militare, dar a avut o declarație separata, precizand ca aceasta trebuia sa stipuleze ca oprirea ofensivei nu afecteaza dreptul Israelului de a-și proteja cetațenii.

Doliu in Zalau. A murit profesoara Szinetar Yehudita Agneta, supraviețuitoare a Holocaustului

11:20, 15.04.2024 - Doliu in invațamantul salajean. Comunitatea Evreilor Zalau – Salaj a anunțat decesul fostei profesoare Szinetar Yehudita Agneta. A fost profesoara de fizica la Colegiul Național „Silvania” din Zalau, supraviețuitoare a Holocaustului din lagarul Auschwitz – Birkenau și fosta președinta a Obștii Evreiești…

Bogdan Aurescu: Masuri importante decise de CIJ, privind asigurarea furnizarii de ajutor umanitar in Gaza

21:15, 28.03.2024 - Fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, judecator al Curții Internaționale de Justiție (CIJ), a anunțat joi ca principalul organ judiciar al al Organizatiei Națiunilor Unite a decis o serie de „masuri provizorii importante si concrete” pentru a asigura furnizarea de ajutor umanitar in Gaza.


Ce parere ai despre aceasta stire?