Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Criza gazelor din Europa. De ce crește factura la energie și cum șantajează Gazprom UE

Publicat:

Criza gazelor naturale se adancește din ce in ce mai mult. In timp ce europenii sunt anunțați ca trebuie sa se pregateasca ca sa plateasca facturi mai mari in aceasta iarna, piețele europene ale energiei, de la gazele naturale la permisele de carbon, au inregistrat noi recorduri. Din peisaj nu lipsește nici geopolitica, acolo unde Rusia face niște mutari care dovedesc ca Europa ramane in continuare, indiferent de declarații, dependenta de gazul rusesc. In fapt, creșterea record a prețurilor la gaze ar putea perturba redresarea economica post-pandemica, ar putea tensiona veniturile gospodariilor…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Veaceslav Ionița: In ultimii doi ani, Republica Moldova ar fi platit cu 20 de miliarde de lei mai mult la procurarea gazului

13:40, 29.03.2024 - Republica Moldova continua sa aiba unul dintre cele mai inalte tarife la gazele naturale in rindul țarilor din Europa de est, noteaza Noi.md. In ultimii doi ani, Republica Moldova a platit, fața de anii precedenți, cu 20 de miliarde de lei mai mult la procurarea gazelor naturale, determinate de conjunctura…

Ucraina blocheaza tranzitul gazelor rusești spre Europa. Acordul cu Gazprom nu va fi prelungit

11:30, 18.03.2024 - Herman Halushchenko a subliniat, de asemenea, ca sistemul ucrainean de transport al gazelor a trecut testul de stres și este pregatit sa funcționeze fara gazul rusesc. Europa scapa de dependența ruseascaAnterior, Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a declarat ca, in 2024, livrarile de gaz…

Ucraina blocheaza tranzitul gazelor rusești spre Europa. Acordul cu Gazprom nu va fi prelungit

10:30, 18.03.2024 - Herman Halushchenko a subliniat, de asemenea, ca sistemul ucrainean de transport al gazelor a trecut testul de stres și este pregatit sa funcționeze fara gazul rusesc. Europa scapa de dependența ruseascaAnterior, Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a declarat ca, in 2024, livrarile de gaz…

Prețul gazelor naturale ajunge la cel mai scazut nivel din ultimii trei ani in Europa

08:25, 24.02.2024 - Prețul gazelor naturale in Europa a scazut la un nivel nemaiintalnit de dinainte de declanșarea crizei energetice din regiune, in urma cu aproape trei ani. Cotațiile de referința (Title Transfer Facility – TTF) au ajuns la 22,53 euro pe megawatt-ora, cel mai scazut nivel din mai 2021 incoace.  Scaderea…

Doi ani de razboi in Ucraina. 24 februarie 2022, ziua in care Putin a decis sa arunce Europa in razboi.

17:10, 22.02.2024 - Pe data de 24 februarie 2022, Rusia a decis sa atace Ucraina, invazia rusa fiind cel mai mare atac asupra unei țari europene de la cel De-Al Doilea Razboi Mondial. Pacea de aproape 80 de ani de pe vechiul continent și-a dat ultima suflare, iar țarile europene s-au trezit, din nou, in mijlocul unui conflict…

UE nu vrea sa prelungeasca acordul privind tranzitul gazelor rusești prin Ucraina

23:25, 15.02.2024 - Uniunea Europeana (UE) nu vede necesitatea de a prelungi acordul privind transportul gazelor rusești catre Europa prin Ucraina. Acordul dintre Naftogaz Ukraini și Gazprom pentru tranzitul a 40 de miliarde de metri cubi de gaz pe an expira in 2024. "Nu sintem interesați de prelungirea acordului trilateral…

Se rupe contractul OMV-Gazprom? Austria cauta soluții sa nu mai cumpere gaze naturale din Rusia: 'Trebuie sa ne pregatim sa iesim'

17:40, 12.02.2024 - Confruntata cu importuri mari de gaze rusesti, in timp ce razboiul din Ucraina continua, Austria incearca sa ia masuri mai radicale, inclusiv sa puna capat contractului pe termen lung prin care compania energetica OMV cumpara gaze de la Gazprom, a declarat luni ministrul austriac al energiei, relateaza…

Rezervele de gaze din Europa, sub 69%. Cum stau lucrurile in privința furnizarii de gaze prin Ucraina

09:10, 08.02.2024 - Rezervele de gaze din instalațiile europene de stocare subterana a gazelor (UGS) au scazut sub 69%, retragerea totala din instalațiile UGS europene apropiindu-se de 37,5 miliarde de metri cubi de la inceputul sezonului de incalzire. Intre timp, Gazprom furnizeaza gaz pentru Europa prin Ucraina in volum…


Ce parere ai despre aceasta stire?