Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Criza energetică din Uniunea Europeană. La preț a propus Comisia Europeană plafonarea gazelor

Publicat:

omisia Europeana a propus, marti, un mecanism temporar care sa permita plafonarea pretului angro pe piata de referinta la gaze naturale din Uniunea Europeana, insotit de conditii drastice pentru a convinge statele membre reticente la un astfel de dispozitiv, informeaza AFP.Liderii statelor membre au cazut de acord, la finele lunii octombrie, asupra unei foi de drum pentru a limita cresterea exploziva a preturilor la energie. Liderii au cerut in special Executivului comunitar sa pregateasca un mecanism "temporar" pentru plafonarea pretului gazelor, in pofida reticentelor exprimate de unele state…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Unul dintre liderii gruparii Hells Angels din Romania a fost prins in Spania

16:46, 30.04.2024 - O ancheta germano-spaniola, sprijinita de Europol, a vizat o rețea infracționala implicata in traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona activitațile infracționale din Spania, unde iși stabilise baza, se arata intr-un comunicat de presa. Ancheta, inițiata la mijlocul anului 2023…

Criza prețurilor uriașe la gaze se incheie in Europa: Bloomberg anunța trecerea la un consum maxim istoric de gaze lichefiate

14:50, 19.04.2024 - Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de varf in acest an, pe masura ce regiunea isi accelereaza tranzitia la energiile regenerabile, arata un raport publicat vineri de Agentia pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Domeniul Energiei din blocul…

Klaus Iohannis caștiga teren, dar Mark Rutte are sprijinul americanilor

10:55, 04.04.2024 - Premierul olandez Mark Rutte a obținut sprijinul tuturor membrilor NATO, mai puțin patru, pentru candidatura sa la funcția de secretar general al alianței, iar unii oficiali s-au declarat increzatori ca el va putea obține sprijinul unanim pana la Consiliul NATO din iulie. Context: Șeful NATO Jens Stoltenberg…

Starea pieței electricitații și gazelor, dupa criza energetica: Producție record de regenerabile, consum mult mai mic, prețuri in scadere

14:15, 21.03.2024 - Criza energetica, provocata de Rusia prin manipularea livarilor de gaze și invadarea Ucrainei, a dus la schimbari majore pe piețele energetice din Europa, intr-un timp scurt. In primul rand, dorința de a scapa cat mai rapid de dependența ruseasca a determinat creșteri record ale surselor regenerabile,…

Gata cu boieria!: cand inceteaza plafonarea prețurilor la gaze și energie electrica

14:16, 18.03.2024 - Momentul se apropie implacabil și, cu siguranța, va starni un val de panica in randul romanilor. Ministerul Energiei propune renunțarea la plafonarea prețurilor la energie electrica și gaze naturale! Aceasta decizie vine ca un șoc pentru mulți, dat fiind contextul economic incert și inflația galopanta…

Ministrul Simona Bucura-Oprescu, reuniune bilaterala cu omologul din Germania, Hubertus Heil

11:11, 14.03.2024 - Ministrul Simona Bucura-Oprescu, reuniune bilaterala cu omologul din Germania, Hubertus Heil Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidaritații Sociale, a avut o reuniune bilaterala cu Hubertus Heil, ministrul Muncii și Afacerilor Sociale din Germania. Intalnirea a avut loc in marja Reuniunii…

(VIDEO) O firma din Japonia au inventat simulatorul de dureri menstruale pentru barbați

15:00, 08.03.2024 - O companie de comunicare din Japonia ii educa pe barbați in chestiunile specific feminine, pentru ca aceștia sa le ințeleaga mai bine. Mai ales atunci cand femeile sunt nevoite, din motive de sanatate, sa lipseasca de la serviciu. Așa ca, pentru doritori și curioși, firma a inventat simulatorul de dureri…

Nu au soluții. UE ne obliga sa consumam energie doar cand produc regenerabilele

14:40, 04.02.2024 - Principala metoda de flexibilitate, care sa contracareze intermitența energiei produsa de regenerabile, este sa consumam doar cand acestea produc. Concluzia se regasește intr-un raport al Agenției pentru Cooperarea Autoritaților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) din UE, care admite ca, in…


Ce parere ai despre aceasta stire?