Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Credincioșii se pregătesc de SFÂNTA PARASCHEVA: Tradiții, obiceiuri și superstiții în zi de mare sărbătoare

Publicat:

Ziua de 14 octombrie marcheaza inceputul pregatirii turmelor pentru iernat și deschiderea unor targuri unde se valorifica produsele pastorale. Din moși stramoși, in ziua de , se postește și nu se lucreaza, sarbatoarea fiind considerata de credincioși una dintre cele mai mari și importante din tot anul.

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Tradiții, obiceiuri și superstiții

17:30, 20.05.2024 - Sfinții Imparați Constantin și Elena sunt sarbatoriți pe 21 mai in calendarul Bisericii Ortodoxe, un moment foarte important in calendarul creștin ortodox. Iata ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Cine au fost Sfinții Constantin și Elena Constantin cel Mare, nascut in…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Buna Vestire, sarbatorita de credincioși pe 25 martie. Semnificația zilei, tradiții și obiceiuri

14:11, 25.03.2024 - Credinciosii ortodocsi si catolici sarbatoresc pe 25 martie Buna Vestire, ziua in care Arhanghelul Gavriil i-ar fi vestit Fecioarei Maria ca a fost aleasa de Dumnezeu sa dea nastere Mantuitorului Hristos. In popor, Buna Vestire este cunoscuta ca ziua cucului. Este si prima dezlegare la peste din Postul…

Mosii de iarna, sambata 9 martie. Traditii si obiceiuri

14:55, 09.03.2024 - In fiecare an, in ziua de sambata dinaintea duminicii Infricosatoarei Judecati, crestinii ortodocsi din Romania ii pomenesc pe cei trecuti la domnul. Conform traditiei populare, aceasta sarbatoare este numita si “Mosii de iarna” sau “Sambata mortilor”. Totodata, in aceasta zi, sunt si Mosii de primavara.…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de 1 Martie. Care este semnificația marțișorul, de fapt

07:45, 28.02.2024 - An de an, la data de 1 Martie, are loc una dintre cele mai frumoase și speciale sarbatori. Aceasta zi aduce cu ea oficial primavara. De asemenea, de aceasta sarbatoare se ține cont de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții. Iataca care este semnificația marțișorul, de fapt!


Ce parere ai despre aceasta stire?