Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Craniile a patru războinci uciși în urmă cu aproape 150 de ani au fost restituite unei comunități indigene din Taiwan

Publicat:

Craniile a patru razboinici ucisi in urma cu aproape 150 de ani au fost restituite vineri de Universitatea din Edinburgh unei comunitati indigene din Taiwan, un gest salutat ca ''o etapa importanta pentru justitia tranzitionala'', informeaza AFP.

Craniile au fost luate drept trofee de razboi de soldatii japonezi care au invadat sudul insulei in 1874 si s-au luptat cu comunitatea Paiwan, dupa care au fost trimise universitatii scotiene in 1907. Este pentru prima data cand ramasite ancestrale sunt restituite unei comunitati indigene din Taiwan, potrivit Consiliului comunitatilor indigene din aceasta…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

China se opune oricarei tentative de a se implica in problema Taiwan, prin cooperare militara

17:45, 10.04.2024 - Stabilirea parteneriatului trilateral SUA – Marea Britanie – Australia va duce la provocarea confruntarii militare, prin cooperarea militara, a declarat Zhu Fenglian, purtator de cuvant al Biroului Afacerilor din Taiwan din cadrul Consiliului de Stat al Chinei. Potrivit acesteia, parteneriatul vizeaza…

A murit fizicanul care a prezis existența bosonului Higgs, care confera masa materiei. Teoria lui a fost demonstrata dupa 50 de ani

20:30, 09.04.2024 - Fizicianul britanic Peter Higgs, laureat al premiului Nobel pentru Fizica in 2013 pentru lucrarile sale asupra „bosonului Higgs”, o particula elementara considerata cheia de bolta a structurii fundamentale a materiei, a murit luni, la varsta de 94 de ani, a anuntat marti Universitatea din Edinburgh.

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

18:30, 02.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

15:21, 01.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Margareta, Principesa Romaniei implinește astazi 75 de ani! ”Viata mea nu ar fi avut nici un sens daca nu as fi venit in Romania”

11:10, 26.03.2024 - Margareta, Principesa Romaniei implinește astazi 75 de ani! Din 2017, de cand Regele Mihai  s-a stins din viața, Margateta a Romaniei, Principesa Moștenitoare, este Custodele Coroanei, suveranul și șeful Casei Regale Romane. Majestatea Sa, Regina Margareta, conform titlului dinastic, pricipesa a luat…

China blocheaza utilizarea cipurilor Intel si AMD pe computerele guvernamentale

06:55, 25.03.2024 - Ghidul privind achizitiile urmareste, de asemenea, sa elimine sistemul de operare Windows si software-ul de baze de date fabricat in strainatate in favoarea optiunilor interne. Agentiilor guvernamentale de nivel peste primarii li s-a spus sa includa criterii care necesita procesoare si sisteme de operare…

Mihai Teodorescu, noul șef al Portului Constanța, fara experiența maritima, dar cu oricare alte calificari imaginabile

07:10, 11.02.2024 - Vineri, intr-o mișcare surprinzatoare, Florin Vizan și-a prezentat demisia din funcția de Director General al Portului Constanța, iar Consiliul de Administrație a decis sa-l inlocuiasca cu Mihai Teodorescu, in varsta de 38 de ani, pana atunci director executiv al instituției. Cu o cariera eclectica,…

Succes rasunator pentru Muzeul Național de Arta din Timișoara

14:50, 03.02.2024 - La finalul expoziției Constantin Brancuși și dupa un an cu mari succese, Universitatea de Vest din Timișoara dorește sa sublinieze rolul important pe care l-a jucat in ecuația reușitei Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Arta al Timișoarei și cadru didactic la Facultatea de Arte și Design din…


Ce parere ai despre aceasta stire?