Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Copiii multilingvi sau cei expusi la alte limbi au o perceptie mai profunda asupra realitatii inconjuratoare

Publicat:

Copiii care vorbesc mai multe limbi ii inteleg mai bine pe cei din jur, arata un nou studiu, publicat in revista stiintifica .

1  1 0 1 0 0

Teoria oamenilor de stiinta s-a conturat dupa un experiment social, care s-a desfasurat astfel: au rugat un adult sa li se adreseze copiilor monolingvi, bilingvi si copiilor care au fost expusi la o limba straina sa mute obiectele care blocau vederea adultului. Copiii au putut vedea masini de jucarie de diferite marimi, chiar si o masina mai mica pe care adultul nu o putea vedea.

Cand adultul a spus: &"Vad o masina

Citeste articolul mai departe pe wall-street.ro…  

Sursa articol: wall-street.ro


Stiri pe aceeasi tema

Județul Suceava va fi reprezentat de 13 elevi la Olimpiada de limbi romanice – limba ...

11:05, 19.04.2024 - Lotul olimpic județeance va reprezenta județul Suceava la etapa naționala a Olimpiadei de limbi romanice – limba spaniola, limba italiana, care va avea loc in perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, este format din 13 elevi.La limba spaniola s-au calificat cinci elevi: Naomi Filimon, ...

O astroloaga si-a ucis iubitul, și-a aruncat copiii din mașina, apoi s-a sinucis, de frica eclipsei de Soare. „Apocalipsa e aici. Este timpul sa alegeți”

14:45, 11.04.2024 - O astroloaga si-a ucis iubitul, și-a aruncat copiii din mașina, apoi s-a sinucis, de frica eclipsei totale de Soare, crezand ca vine apocalipsa. O fetița și sora ei in varsta de noua ani au fost gasite pe o autostrada aglomerata din zona Los Angeles dupa ce au fost aruncate dintr-o mașina aflata in…

O mama obsedata de eclipsa și-a ucis partenerul și și-a aruncat copiii din mașina pe o autostrada din Los Angeles

09:40, 11.04.2024 - O mama și-a injunghiat mortal partenerul, luni, in apartamentul lor din Los Angeles, apoi și-a aruncat cele doua fetițe dintr-un SUV in mișcare, pe autostrada. Cu cateva zile inainte, intr-o postare online, femeia, care este astrolog, numise eclipsa de soare „simbolul razboiului spiritual”.

Elevi de nota 10! Cine sunt copiii mureșeni calificați la faza Naționala a Olimpiadei de Limba și Literatura Romana

19:35, 13.03.2024 - S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa naționala a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Romana de anul acesta. Miercuri, 13 martie, dupa expirarea termenului pentru contastații, elevii care au participat la etapa județeana a Olimpiadei de Limba și Literatura Romana,…

(foto) Cei mai buni la engleza și germana: Cine sunt elevii caștigatori la Olimpiada Republicana de Limbi straine

21:30, 11.03.2024 - Premianții Olimpiadei Republicane la Limbi straine: Limba engleza și Limba germana, au fost anunțați in cadrul unui eveniment festiv care a avut loc duminica, 10 martie, la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Chișinau, anunța MEC.

Noua generație de romi: de la șatra la teatru și biblioteca. „Vad lucrurile altfel, sunt altfel creați” VIDEO

16:50, 02.03.2024 - Pe langa cele trei teatre naționale, in trei limbi limbi diferite: romana, maghiara și germana, plus teatrul in limba sarba finanțata de Consiliul Județean Timiș, la Timișoara funcționeaza și un teatrul teatru in limba roma.

PRO-VERB: Sa nu pui carul inaintea boilor

17:20, 24.02.2024 - Sa nu pui carul inaintea boilor, ne sfatuiește un gospodart care a carat multe in viața, in ordinea fireasca a lucrurilor… Pentru ca boii sunt tracțiunea, iar carul – avuția. Robotul Ion al guvernului, inteligența artificiala care a ajuns mandria țarii, ar spune: tineri familiști ingrijiți-va sa aveți…


Ce parere ai despre aceasta stire?