Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Contaminarea cu pesticide creste riscul nasterii de copii cu autism si retard

Publicat:

O femeie insarcinata care traieste in apropierea unei ferme unde sunt folosite pesticide intampina un risc cu 66% mai ridicat de a aduce pe lume un copil cu autism, conform unui studiu realizat la Universitatea californiana Davis, transmite luni AFP citata de Agerpres. Acest studiu, publicat in ultimul numar al revistei Environmental Health Perspectives, se concentreaza asupra legaturilor dintre viata intr-un mediu in care se folosesc pesticide si riscul de a aduce pe lume copii suferind de autism, dar nu evidentiaza o relatie de tip cauza-efect intre cele doua. Autismul este o tulburare de neurodezvoltare…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sute de cazuri noi de rujeola inregistrate in ultima saptamana! Un copil in varsta de un an si 6 luni a decedat

17:35, 04.06.2024 - Un numar de 791 de cazuri noi de rujeola s au inregistrat in ultima saptamana, a informat marti Institutul National de Sanatate Publica, citat de Agerpres.roPotrivit INSP, de la inceputul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s au inregistrat 17 decese din cauza rujeolei.In ultima saptamana a fost…

Andrei Sarmașan, candidatul PSD pentru Primaria orașului Cugir

19:20, 23.04.2024 - Biroul Organizației Cugir a PSD a hotarat in unanimitate, propunerea de candidat la fotoliul de primar al orașului Cugir a lui Andrei Sarmașan. Andrei Sarmașan s-a nascut in orașul Cugir, are 37 de ani, este casatorit și este tatal unei feițe de 6 ani. A absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918 Alba…

Tehnologia domina in medicina, dar sa nu uitam ca ”facem medicina pe bolnavi”, spune prof. Ion Bruckner

08:00, 18.04.2024 - La ora actuala, tehnologia tinde sa domine medicina, dar nu trebuie sa uitam ca ”noi facem medicina pe bolnavi”, a subliniat prof. univ. dr. Ion Bruckner in cadrul conferintei nationale cu participare internationala „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI”, de la Universitatea de Medicina, Farmacie,…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Studenții Universitații Bacau Exploreaza Baza Experimentala Unica in Europa pentru Studiul Apelor Interioare

11:36, 23.03.2024 - In cadrul Departamentului de Biologie, Ecologie și Protecția Mediului de la Facultatea de Științe a Universitații Bacau, studenții inscriși in programul de studii de licența in Biologie au avut oportunitatea de a se imersa intr-o experiența de invațare inovatoare. Aceștia au explorat o baza experimentala…

Conferința internaționala la Sinagoga veche din Alba Iulia, organizata de Muzeul Național al Unirii

10:15, 20.03.2024 - Intre 21 și 22 martie a.c., la Sinagoga veche din Alba Iulia (str. Tudor Vladimirescu, nr. 2), se vor desfașura lucrarile celei de-a doua ediții a conferinței internaționale organizate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, sub genericul Conservation and Restoration of Stone Monuments. Technical Data…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Un studiu amplu a analizat desenele facute de copii și adulți atunci cand rezolva probleme matematice simple, iar rezultatele sunt uimitoare

04:30, 11.03.2024 - O echipa de la Universitatea din Geneva (UNIGE), in colaborare cu Universitatea CY Cergy Paris (CYU) și Universitatea din Burgundia (uB), a analizat desenele facute de copii și adulți atunci cand rezolva probleme simple. Oamenii de știința au constatat ca, indiferent de varsta participanților, cele…


Ce parere ai despre aceasta stire?