Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul excesiv de alimente ultraprocesate creşte riscul de boli cardiovasculare şi de deces (studiu)

Publicat:

Abuzul de alimente ultraprocesate creste riscul de boli cardiovasculare si de deces, sugereaza doua studii europene efectuate in randul a peste 120.000 de persoane si publicate joi, relateaza AFP. Noile studii, care desi nu demonstreaza o legatura de cauzalitate directa, intaresc argumentele studiilor anterioare care fac legatura dintre alimentele ultraprocesate si un risc crescut de obezitate, hipertensiune arteriala si chiar cancere. Alimentele sunt considerate ultraprocesate atunci cand au fost produse prin procese industriale multiple (ulei hidrogenat, amidon modificat etc.) si contin numeroase…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul de cancer

10:50, 07.03.2024 - Descoperirile subliniaza importanța investigarii oricarei scaderi neașteptate in greutate și a menținerii unui stil de viața sanatos pentru prevenirea bolilor și imbunatațirea calitații vieții. The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul…

Actualitate medicala/ Alcoolul in exces creste cu 30% riscul de Alzheimer

00:45, 13.02.2024 - • Frecvența consumul excesiv de alcool in Romania este peste media europeana Exista numeroase studii care susțin legatura puternica dintre consumul de alcool și boala Alzheimer. Consumul cronic de alcool pe o perioada indelungata poate cauza leziuni cerebrale ireversibile care pot duce la Alzheimer…

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?