Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de cocaină îmbunătăţeşte capacităţile de învăţare şi memorizare, spun cercetătorii

Publicat:

Consumul de cocaina imbunatateste capacitatile creierului de invatare, de memorizare si de luare a deciziilor. Si asta pentru ca drogurile stimuleaza cresterea unor noi structuri neuronale.

Concluziile au fost formulate in urma unor experimente efectuate pe soarecii de laborator, de catre specialistii americani. Totusi, expertii spun ca narcoticele pot schimba structura creierului in numai cateva ore de la prizare, iar acesta este primul pas catre dependenta.

Desi este o noua descoperire, nu este inca evident cat de utila va fi aceasta in dezvoltarea unei terapii.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

De ce specialiștii recomanda sa eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi daunator

00:15, 29.05.2024 - Evita consumul excesiv de ceai cu cel puțin o ora inainte și dupa mese. Cafeina din ceai și cafea stimuleaza sistemul nervos central al organismului. Ceea ce poate duce la o dependența fiziologica nedorita.De ce specialiștii recomanda sa eviți ceaiul cu lapteUnul dintre principalele motive pentru care…

Nautul: Cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate

15:10, 03.05.2024 - Nautul este o excelenta sursa de proteine vegetale, alternativa la cele de origine animala, precum carnea, derivatele sale și peștele. Dar asta nu e tot, transmite revista Grazia. Consumul a cel puțin trei porții de leguminoase pe saptamana reduce riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile…

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Primul vaccin anti-cocaina, inventat de cercetatorii brazilieni

08:50, 10.04.2024 - Cercetatorii brazilieni spera sa ajute persoanele consumatoare de cocaina cu un vaccin, care ar putea sa reduca riscul de dependența de acest drog. Vaccinul conține cocaina și, potrivit specialiștilor, el trebuie folosit combinat cu terapie. Vaccinul blocheaza senzația de placere Calixcoca ajuta persoanele…

CONCLUZIILE UNUI STUDIU Inteligența artificiala și traducerea automata nu vor inlocui nevoia de invațare a limbilor straine

16:05, 17.03.2024 - Sondajul prezentat de British Council și Research Institute of Digital Innovation in Learning face parte dintr-o cercetare mai ampla: Artificial intelligence in English language teaching: Preparing for the future. The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU Inteligența artificiala și traducerea automata nu vor…


Ce parere ai despre aceasta stire?