Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de cafea reduce riscul de cancer la ficat

Publicat:

Consumul de cafea poate reduce cu aproximativ 40% riscul de cancer la ficat, arata un studiu recent al cercetatorilor italieni. Mai mult, potrivit sudiului, 3 cesti ce cafea pe zi au înjumatatit, în unele cazuri, riscul de a dezvolta aceasta afectiune.


Dintre toate tipurile de cancer, cel de ficat se afla pe locul trei în lume  în privinta numarului de decese provocate. Carcinomul hepatocelular (cancer hepatic primar) este cea mai frecventa forma a acestei afectiuni, iar barbatii sunt de trei ori mai predispusi la aceasta boala decat femeile.


Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Analiza ADN a parului lui Beethoven a uimit oamenii de știința

07:00, 17.05.2024 - O echipa internaționala de oameni de știința a efectuat un nou studiu asupra unor mostre de par ale compozitorului Ludwig van Beethoven. Rezultatele au indicat un nivel extrem de ridicat de metale grele. Analizele au indicat concentrații „alarmant de mari” de plumb, arsenic și mercur. O șuvița conținea…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Oamenii de știința sunt foarte aproape sa descopere o noua terapie impotriva cancerului

11:31, 09.05.2024 - Folosind inteligenta artificiala (AI), oamenii de stiinta au dezvoltat o tehnologie care identifica cele mai puternice celule imune care ucid tumorile si care pot fi utilizate in imunoterapiile impotriva cancerului, conform News.ro.

Apariția cancerului poate fi asociata cu o dieta nesanatoasa? Ce au descoperit oamenii de știința

13:35, 06.05.2024 - Un nou studiu realizat de oamenii de știința de la Institutul de Științe Oncologice din Singapore arunca o lumina noua asupra relației dintre metabolismul glucozei și dezvoltarea cancerului.

Oamenii de știința au creat un șoarece cu șase picioare, in loc de organe genitale: Se cauta, de fapt, eliminarea cancerului

05:01, 10.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a facut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat intamplator al unui experiment genetic. Cele doua membre suplimentare au crescut in locul organelor genitale, demonstrand rolul crucial al unei singure gene in dezvoltare.

Cele doua suplimente care ar putea reduce riscul aparitiei cancerului

08:30, 12.03.2024 - Cynthia Thomson, dietetician și expert in prevenirea cancerului, a publicat, luni, cel mai recent studiu al sau privind doua suplimente alimentare care pot reduce semnificativ riscul aparitiei cancerului.

Iaurturile pot reduce riscul de diabet de tip 2, spune Administrația americana pentru Alimente și Medicamente. Ce parere au medicii nutriționiști

16:55, 03.03.2024 - Dupa aproape cinci ani de deliberare, Administrația americana pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis ca iaurturile pot face acum o mențiune limitata conform careia pot reduce riscul de diabet de tip 2, relateaza CNN.

Pericolul din consumul de ceapa verde - Puțina lume știe contraindicațiile

12:25, 26.02.2024 -   Medicii spun ca in cazul usturoiului si al cepei exista si efecte nocive, nu doar beneficii. In primul rand, ambele au un continut redus, dar existent de seleniu. Se adauga si faptul ca ambele legume vor conferi un miros al cavitatii bucale pe care majoritatea persoanelor (in mod firesc) nu il doresc,…


Ce parere ai despre aceasta stire?