Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de cafea, asociat cu riscul scazut de deces

Publicat:

Cu cat consumau mai multa cafea, cu atat le scadeau sansele de declansare a mortii premature, scrie reuters.com, iar rezultate similare au fost observate de cercetatori si in cazul participantilor la studiu care consumau cafea decofeinizata. "Cafeaua contine numeroasi compusi bioactivi, inclusiv acizi fenolici, potasiu si cafeina," a declarat autoarea studiului, Dr. de la din Rockville, Maryland. Cercetatorii au folosit datele unui studiu (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ingredientul secret din cafeaua de dimineața care te va ajuta sa slabești de la o zi la alta

00:05, 21.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit un secret ascuns in cafeaua de dimineața, care are puterea de a ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Din ce in ce mai multe studii au demonstrat ca adaugand un anumit ingredient in cafeaua de dimineața, rata metabolismului poate crește dramatic.Cafeaua este unul…

Productia de energie a Romaniei a scazut cu 2,4%, in primul trimestru

10:50, 15.05.2024 - Productia de energie electrica a Romaniei s-a diminuat cu 2,4%, in primul trimestru al anului in curs, fata de aceeasi perioada din 2023, in timp ce consumul populatiei a crescut cu 0,1%, arata datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS), potrivit Agerpres. Potrivit statisticii…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Cafeaua sintetica ar putea deveni o realitate

23:11, 06.05.2024 - Consumul global de cafea este uriaș, cu doua miliarde de cești baute zilnic. Aceasta dependența are un preț mare: defrișari masive, salarii mici pentru fermieri și emisii semnificative de carbon. Pe masura ce schimbarile climatice amenința producția tradi

Record de Paște: Consumul de energie a scazut azi sub 3000 MW

16:25, 05.05.2024 - Azi, de Paște, consumul de energie a scazut sub 3000 MW, cel mai mic de cand Transelectrica ofera date interactive de masurare (2007). Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania primarului Georgescu in proiecte suspectate de coruptie in Magdacesti, Republica Moldova Anteriorul record fusese…

Riscul de deces este mare in cazul copiilor cu varste sub cinci ani diagnosticați cu tuberculoza

15:00, 30.03.2024 - In cazul copiilor cu varste pana la pana cinci ani, diagnosticați cu tuberculoza, riscul de deces este mare, avertizeaza medicul Beatrice Mahler. Copiii iau tuberculoza de la adulți ”Copiii  nu sunt contagioși intre ei. Copiii iau tuberculoza de la adulți. De regula, un copil care are tuberculoza a…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?