Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Conjuncţia între Lună şi planeta Jupiter poate fi văzută la Observatorul Astronomic din Galaţi

Publicat:

din cadrul de invita pasionatii de astronomie sa admire duminica, intre orele 20,00 - 22,00, pe cerul de seara, in partea vestica a boltii ceresti, o conjunctie intre Luna si planeta Jupiter, a anuntat, sambata, coordonatorul , .



Potrivit acestuia, cu ajutorul telescoapelor din dotare se va putea observa planeta Jupiter cu cei patru sateliti galileeni, dar si Luna, cu spectaculosul ei relief selenar, munti si cratere.

'Conjunctiile sunt fenomene astronomice…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o planeta „super pufoasa”. Ar fi atat de ușoara incat ar pluti pe apa, deși este mai mare decat Jupiter

15:31, 18.05.2024 - Astronomii au descoperit o planeta „super pufoasa”, despre care cred ca este atat de ușoara, incat ar pluti pe apa, in ciuda faptului ca este mult mai mare decat gigantul gazos Jupiter din Sistemul nostru Solar, transmite Sky News.

Fabulos! Oamenii de știința au descoperit o planeta pufoasa, atat de ușoara, ca ar putea pluti pe apa!

22:20, 15.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit o planeta „pufoasa”, atat de ușoara incat ar pluti pe apa. Planeta este mult mai mare decat Jupiter. Cercetatorii o studiaza și spun ca astfel ar putea ințelege modul in care se formeaza și evolueaza planetele.

Vanatorii de asteroizi. Patru astronomi romani au identificat corpuri cerești pentru un program NASA

15:55, 10.05.2024 - Astroclubul din cadrul Observatorului Astronomic Galați a fost selectat in proiectul internațional „Asteroid Search Campaign 2024”, care aparține de NASA. O echipa de patru astronomi a identificat mai mulți asteroizi și a trimis pozițiile acestora la International Astronomical Search Collaboration.

Conjuncția dintre Jupiter și Uranus in semnul Taur

09:15, 21.04.2024 - Cele doua planete Jupiter și Uranus, de la inceputul lunii aprilie calatoresc aproape una de cealalta. Intre 17 și 25 aprilie sunt pe același grad, iar alinierea perfecta intre cele doua planete are loc in data de 21 aprilie.

Horoscopul iubirii pentru luna mai 2024

08:26, 21.04.2024 - Luna mai este o luna frumoasa pentru casatorie. Planeta iubirii și a armoniei, Venus, se afla in Taur pana pe 24 mai, unde are statut de dominanta. Aceasta este una dintre cele mai bune perioade pentru a incheia o uniune oficiala. Tranzitul ajuta la pastrarea iubirii pentru mulți ani, la crearea unei…

Cea mai spectaculoasa sera de plante exotice din tara va avea palmieri de 20 de metri. Este in curs de construire

06:35, 16.04.2024 - Gradina Botanica din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati va avea o sera pentru plante exotice, cea mai spectaculoasa din țara. Vizitatorii vor putea admira palmieri de aproximativ 20 de metri inalțime, precum și sute de plante exotice.

Cod Roșu de culoare, frumusețe și parfum in Gradina Botanica din Galați VIDEO FOTO

10:40, 12.04.2024 - Imagini superbe cu lalele și cireșii japonezi infloriți pot fi admirate zilele acestea in Gradina Botanica din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați. „Alerta, este Cod Roșu de culoare și frumusețe”, anunța reprezentanții complexului.

Horoscopul zilei de 4 martie 2024. Veste buna pentru Lei

08:20, 03.03.2024 - Horoscopul zilei de 4 martie 2024. Veste buna pentru LeiHoroscopul zilei de 4 martie 2024 aduce schimbari importante in viața nativilor din zodiac. Astrele arata ca este o perioada buna pentru a lua decizii de viitor. Leii se bucura in aceasta zi de energia pe care o primesc de la planeta Jupiter,…


Ce parere ai despre aceasta stire?