Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Confruntate cu multiple presiuni și schimbări, băncile caută să-și reinventeze modelele tradiționale

Publicat:

Economia globala se indreapta catre “un deceniu pierdut” pe fondul evoluțiilor din ultimii ani generate in principal de pandemie și razboaie, conform analizelor . Pandemia a afectat economia intr-un context caracterizat de rate scazute ale dobanzii și de rate ridicate ale datoriei, forțand bancile centrale sa adopte masuri extraordinare, iar politicile fiscale au fost ajustate pentru stabilizarea macroeconomica și impulsionarea redresarii economiilor. De atunci insa, contextul macroeconomic s-a schimbat, iar inflația mare a impus menținerea dobanzilor ridicate care limiteaza potențialul…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șase arii de RISC cu privire la prețurile de transfer in ROMANIA

12:15, 29.04.2024 - Economia romaneasca este parte a sistemului global, aici desfașurandu-și activitatea numeroase companii din țara sau strainatate, care fac afaceri peste granițe. In vederea stabilirii unui sistem fiscal corect și nepartinitor, autoritațile au introdus conceptul prețurilor de transfer prin intermediul…

Elita financiara iși trage un glonț in picior: ignora geopolitica

16:21, 25.04.2024 - Noua geopolitica a lipsit cu desavarșire in discuțiile recente dintre finanțiști, in marja reuniunilor de primavara ale FMI și Bancii Mondiale de la Washington DC. De exemplu, „friendshoring”, transferul producției catre țari prietenoase din punct de vedere politic, a fost discutat in termeni de costuri…

FMI si-a imbunatatit usor previziunile privind cresterea economiei globale, afirmand ca economia s-a dovedit ”surprinzator de rezistenta”

18:55, 16.04.2024 - FMI se asteapta acum la o crestere globala de 3,2% in 2024, cu o imbunatatire modesta de 0,1 puncte procentuale fata de previziunile sale anterioare din ianuarie si in conformitate cu proiectia de crestere pentru 2023. Cresterea est asteptata sa se extinda in acelasi ritm de 3,2% in 2025. Economistul-sef…

FMI revizuiește prognozele pentru Romania. Economia nu mai duduie

17:36, 16.04.2024 - Conform noilor prognoze ale FMI, dupa un avans de 2,1% anul trecut, economia va creste la 2,8% anul acesta, urmand sa accelereze pana la 3,6% in 2025. In octombrie, FMI estima un avans de 3,8% al PIB-ului Romaniei in 2024.In ceea ce priveste inflatia, FMI prognozeaza ca Romania va inregistra in acest…

Consilier BNR, despre luxul din Capitala: Se datoreaza evaziunii fiscale. Economia romaneasca, analizata la rece de sfatuitorul lui Isarescu

07:26, 08.04.2024 - "Dezvoltarea economiei romanești este puternica, Bucureștiul este varful de lance al dezvoltarii economiei romanești și presupun ca o parte a acestei abundențe vine inclusiv din evaziune fiscala. In primul rand, economia Romaniei este o economie care a mers foarte tare. E posibil ca o parte din aceasta…

Cum a reușit China sa devina marea vulnerabilitate a Asiei: economia gigantului cu picioare de lut

04:25, 03.04.2024 - Cresterea economica din Asia de Est si Pacific este mai mare decat in restul lumii, dar regiunea va inregistra probabil o crestere mai lenta in 2024, fata de anul precedent, pe fondul factorilor negativi din China si al incertitudinii mai ample in materie de politici, potrivit unui raport al Bancii…

Asociatia Romana a Bancilor: Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi populatiei si companiilor in valoare de 140 miliarde lei, in crestere cu 10,41% comparativ cu 2022

12:55, 13.03.2024 - In perioada 2020-2023, creditele noi acordate de banci populatiei si companiilor se cifreaza la 461 miliarde lei. Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi populatiei si companiilor in valoare de 140 miliarde lei, in crestere cu 10,41% comparativ cu volumul imprumuturilor noi accesate in…

Anunț decisiv despre economia Romaniei. A fost confirmat ratingul de țara: care sunt perspectivele

08:56, 02.03.2024 -  "Ratingul 'BBB minus' atribuit Romaniei este sustinut de calitatea de tara membra UE si intrarile de capital asociate care sustin convergenta veniturilor, finantele externe si stabilitatea macroeconomica. PIB-ul per capita si indicatorii de dezvoltare umana sunt peste cele ale altor tari din categoria…


Ce parere ai despre aceasta stire?