Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Condiţiile crunte în care a trăit Carol în timpul Războiului de Independenţă: a avut cartierul general într-o cocioabă şi a mâncat pâine goală

Publicat:

Aflam din acel articol atat despre saracia lucie care predomina in satele bulgaresti, cat si despre privatiunile indurate de Carol, in perioada septembrie – decembrie 1877, cat timp a stat in preajma soldatilor sai, in calitate de comandant al fortelor ruso-romane care asediau cetatea Plevnei si redutele acesteia, Grivita 1 si Grivita 2.

Domnitorul nostru isi avea cartierul in satul Poradim, cale de trei ceasuri pe jos pana la Plevna. Satul e saracacios peste masura. Bulgarii locuiesc in bordeie. (...) Prin sat e un singur drum, numai praf in zilele bune si noroi pana la genunchi…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Zelenski spune ca rușii se pregatesc de „o noua ofensiva”: „Ne aflam in fața unei noi etape a razboiului”

23:45, 03.05.2024 - Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, la o intalnire cu cadetii din Hmelnitki, oras din vestul Ucrainei, ca razboiul cu Rusia intra intr-o noua etapa, iar rusii se pregatesc pentru extinderea ofensivei, relateaza Ukrainska Pravda.

FOTO / Ce spune buzoianul apreciat de imparatul Japoniei despre cum poate fi Romania independenta energetic cateva sute de ani

15:36, 02.05.2024 - Toata luna aprilie  biografia prof univ. dr. Dumitru Manoiu și fotografia acestuia s-au aflat in absolut toate școlile și salile de clasa din municipiul Buzau. Acest lucru a fost posibil datorita proiectului derulat de Primaria Buzau, intitulat sugestiv „Zilele personalitaților buzoiene de ieri și de…

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea: „Respect și recunoștința, veteranilor de razboi!”

13:20, 29.04.2024 - Ziua veteranilor de razboi este marcata anual la 29 aprilie, in semn de recunoastere a meritelor acestora pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei. Aceasta a fost instituita prin Hotararea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicata in M.O. nr. 699/17.10.2007,…

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, in expozitia In jurul Atacului de la Smardan

14:50, 16.04.2024 - Una dintre cele mai pretioase marturii din timpul Razboiului de Independenta este aceasta fotografie a lui Nicolae Grigorescu, realizata intr un atelier fotografic din Turnu Magurele spre finalul perioadei petrecute pe front ca "reporter cu penel". S a pastrat intr un album care a apartinut doctorului…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

23 de procurori contesta in instanța un ordin al procurorului general Alex Florența: ”O grava imixtiune in activitatea judiciara, incalcand independența procurorului de instanța”, acuza magistrații de la PCA București

10:45, 07.03.2024 - Un ordin al procurorului general Alex Florența este contestat in instanța de un grup de 23 de procurori, conform portalului oficial. Magistrații de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel București susțin ca mai multe prevederi ale ordinului 344 din 27 noiembrie 2023, pe care l-au primit pe e-mail,…

Premiera la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

11:40, 21.02.2024 -   La Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebes, publicul iubitor de arta are șansa sa admire, in premiera, un autoportret al pictorului Sava Hentia, realizat in anul 1876. Lucrarea face parte dintr-o colecție particulara si a fost oferita cu generozitate muzeului de colecționarii Cosmin si Alexandra Voisan,…

VIDEO Manastirea Ratești, distrusa de cutremurele și un potop care s-au suprapus in urma cu zece ani. O coincidența rara, cred experții 

19:20, 06.02.2024 - Articolul VIDEO Manastirea Ratești, distrusa de cutremurele și un potop care s-au suprapus in urma cu zece ani. O coincidența rara, cred experții  se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Dupa zece ani de la masiva alunecare de teren care a ras de fața pamantului o manastire de maici, veche de patru…


Ce parere ai despre aceasta stire?