Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană vrea reducerea la zero a poluării aerului, apei și solului

Publicat:

a adoptat, astazi, Planul de acțiune al UE „Catre reducerea la zero a poluarii aerului, apei și solului” – un rezultat esențial al  Pactului verde european  și principalul subiect al  Saptamanii verzi a UE  din acest an. Pentru a orienta UE catre obiectivul pentru 2050 privind o planeta sanatoasa pentru oameni sanatoși, planul de acțiune stabilește obiective-cheie pentru 2030 de reducere a poluarii la sursa comparativ cu situația actuala. Și anume: imbunatațirea calitații aerului pentru a reduce cu 55 % numarul de decese premature cauzate de poluarea atmosferica;imbunatațirea…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lege adoptata de Parlamentul European pentru imbunatațirea calitații aerului

18:10, 24.04.2024 - Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri legea revizuita care vizeaza reducerea poluarii aerului in UE pentru un mediu curat și sanatos pentru cetațeni. Se dorește reducerea poluarii la zero pana in 2050. Indicii de calitate a aerului vor fi comparabili in toate statele membre.

Comisia Europeana aproba un ajutor de stat de 3 miliarde euro acordat de Romania pentru sprijinirea instalatiilor eoliene onshore

10:45, 07.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat miercuri acordarea de catre Romania a unei scheme de ajutor in valoare de 3 miliarde de euro (15,22 miliarde lei) in sprijinul instalatiilor care produc energie eoliana onshore si solara fotovoltaica, in vederea promovarii tranzitiei catre o economie “zero net”, in conformitate…

Comisia Europeana aproba o schema de ajutor de stat in valoare de 3 miliarde euro notificata de Romania, menita sa sprijine instalatiile eoliene onshore si solare fotovoltaice

19:55, 06.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat acordarea de catre Romania a unei scheme de ajutor in valoare de 3 miliarde euro, echivalentul a 15,22 miliarde lei in sprijinul instalatiilor care produc energie eoliana onshore si solara fotovoltaica,in vederea promovarii tranzitiei catre o economie „zero net”, in conformitate…

Dreptul la justiție: romanii pot solicita despagubiri pentru cancerul cauzat de poluare

12:31, 22.02.2024 - Pentru prima oara, rezidenții din zone puternic poluate, unde se constata nerespectarea standardelor de calitate a aerului prin masuratori, vor avea dreptul de a accesa sistemul judiciar și de a cere compensații pentru impactul asupra sanatații cauzat de inacțiunea autoritaților publice."Este o victorie…

Romanii vor putea cere despagubiri daca s-au imbolnavit de cancer din cauza poluarii

09:15, 22.02.2024 - Romanii vor putea cere despagubiri daca s-au imbolnavit de cancer din cauza poluarii, prevede o Directiva Europeana. Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni,…

Categoria de romani care primeste despagubiri daca se imbolnaveste. Care sunt condițiile

07:50, 22.02.2024 - Romanii vor fi in drept sa solicite compensații de la autoritațile locale in cazul in care sufera de boli cauzate de poluarea aerului, conform unui acord convenit intre Parlament și Consiliul European, care aduce mai multe imbunatațiri și protecții pentru cetațeni. Nicu Ștefanuța, europarlamentar roman,…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?