Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CERT-RO: ALERTĂ privind unele notificări primite pe Facebook. Cum acționează atacatorii

Publicat:

CERT-RO: ALERTA privind unele notificari primite pe Facebook. Cum acționeaza atacatorii CERT-RO: ALERTA privind unele notificari primite pe Facebook. Cum acționeaza atacatorii Un nou semnal de alarma este tras de catre CERT-RO, cu privire la fraudele care se pot produce in mediul online, in special in cadrul rețelei de socializare Facebook, arata DCNEWS.ro . Atenție la notificarile primite pe social media. Verificați mereu cat de plauzibila este informația primita, validați transmiterea ei cu expeditorul, atunci cand aveți suspiciuni, și scanați deopotriva link-ul cu o soluție de securitate, inainte…

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Directoratul de Securitate Cibernetica: Alerta! Campanie de phishing in care se foloseste identitatea DIGI Romania / Atacatorii trimit un email cu o presupusa rambursare a valorii unei facturi

15:55, 22.05.2024 - ”Atacatorii din online continua campaniile de phishing prin uzurparea identitatii institutiilor si companiilor legitime din Romania. Astazi, va punem in atentie o noua astfel de frauda care se foloseste de identitatea Digi Romania”, avertizeaza, miercuri, DNSC. Specialistii detaliaza cum functioneaza…

Funcția pe care o așteptau toți utilizatorii WhatsApp. De cand va fi disponibila și in Romania

11:16, 30.04.2024 - Aceasta funcție, destinata sa simplifice procesul de apelare prin utilizarea conexiunii la internet, a fost dezvaluita recent in versiunea beta a aplicației. WhatsApp introduce o noua caracteristica pentru utilizatorii sai de Android, oferind un meniu de apelare integrat direct in aplicația de mesagerie.…

Știrea Cititorului: „De ce este roșiatica apa dupa ploaie?”

09:45, 24.04.2024 - Un turdean spune ca a colectat apa de ploaie in ultimele zile pentru a uda gradina, doar ca aceasta are o culoare roșiatica. Acum se intreaba daca sa foloseasca sau nu aceasta apa pentru gradina, avand in vedere ca are o culoare anormala pentru apa de ploaie. „Am adunat apa intr-un bidon și e ruginie…

Ce este smishing-ul, un tip de atac cibernetic foarte popular care poate afecta pe oricine

16:10, 03.04.2024 - Numarul atacurilor de tip smishing in Romania a crescut de peste șase ori in 2023 in comparație cu anul anterior, potrivit unei analize interne realizate de sendSMS. In primele luni ale acestui an, in 75% din cazurile de smishing, s-a incercat furtul de identitate prin utilizarea unei etichete personalizate…

Culmea tupeului: hoții de identitați se ascund sub masca DNSC

21:55, 21.03.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica ( DNSC ), intr-o postare pe contul sau de Facebook, avertizeaza in legatura cu o campanie de frauda prin apeluri telefonice in care se utilizeaza identitatea Directoratului. „Alerta: Campanie de frauda  prin apeluri telefonice realizate prin tehnici de…

Ambasada Rusiei de la București, dupa alerta. ”Incercare deliberata a dușmanilor”

09:30, 17.03.2024 - Un rucsac a fost abandonat pe trotuar, sambata, pe bulevardul Kiseleff numarul 6, unde este sediul Ambasadei Rusiei in Romania. Diplomații ruși spun ca s-a incercat impiedicarea votulului de duminica, la alegerile prezidențiale, din secția amenajata in ambasada. Incidentul a fost semnalat printr-un…

Tentativa de frauda online - Identitatea eMAG, folosita de hackeri pentru a fura banii clienților

13:40, 15.03.2024 -  „In ultimele zile, DNSC a primit informatii legate de o tentativa de frauda propagata prin sms prin transmiterea catre utilizatori din Romania a unor mesaje care contin link-uri malitioase. Modul in care este formulat mesajul activeaza emotia (esti fericitul castigator al unui premiu) si poate determina…

Tentative de frauda online! ASF NU face recomandari de investiții, NU solicita transferuri de fonduri 

06:50, 01.03.2024 - In ultima perioada, pe mai multe pagini de Facebook au fost postate articole prin care oamenii sunt atrași sa faca așa-zise „investiții”.  Aceasta „oportunitate de afacere” este promovata sub numele Autoritații de Supraveghere Financiare și folosește in mod fraudulos imaginea ASF precum și fotografii…


Ce parere ai despre aceasta stire?