Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorul Costel Vînătoru, în luptă cu „roșiile pe care le poți lăsa moștenire”

Publicat:

Soiurile romanești au disparut din Romania dupa desființarea stațiunilor de cercetare. Multe dintre aceste soiuri au ajuns in Occident, iar acum ne luptam sa le aducem inapoi „acasa”. , cercetatorul Costel Vinatoru a conservat peste 20.000 de culturi  biologice de origine romaneasca. Multe dintre ele nici nu se mai gasesc astazi in piete sau … Articolul Cercetatorul Costel Vinatoru, in lupta cu „roșiile pe care le poți lasa moștenire” apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe opiniabuzau.ro…  

Sursa articol: opiniabuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu: „Nu stiu daca voi candida pentru functia de presedinte al Romaniei”

08:00, 06.04.2024 - Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite in judetul Vaslui, ca nu stie daca va candida pentru functia de presedinte al Romaniei. El a afirmat ca va vorbi despre acest lucru dupa data de 10 iunie. „Facem politica pentru Romania, pentru romani…

Efectele negative ale intrarii in Schengen: Jumatate din forta de munca asiatica din Romania ar putea pleca in Occident

16:10, 01.04.2024 - Dupa ce Romania va intra in Schengen, o treime sau chiar jumatate din forta de munca asiatica prezenta in Romania ar putea pleca in Occident, unde salariile sunt mult mai mari, a declarat la ZF Life Paula Rusu, managing partner la Today Workforce, potrivit Mediafax.”Schengenul va fi un moment interesant.…

Expertul ONU Lucica Dițiu: „Incerc sa includ Buzaul intr-un program de eradicare a tuberculozei”

00:15, 28.03.2024 - Directorul executiv al Parteneriatului Global pentru Oprirea Tuberculozei al Natiunilor Unite, buzoianca Lucica Ditiu, atrage atentia ca exista o stigma pe care pacientii cu TBC o resimt, iar Romania ar trebui sa se implice mai mult in desfasurarea unor programe de informare si constientizare, tinand…

Omul de știința cu radacini buzoiene Adrian Alexandru Badea, omagiat de Primarie

00:15, 19.02.2024 - Primaria il omagiaza in luna februarie, in cadrul proiectului cultural „Zilele personalitaților buzoiene de ieri și de azi”, pe președintele Academiei Oamenilor de Știința din Romania (AOSR), prof. univ. dr. ing. Adrian Alexandru Badea, nascut la 7 februarie 1946, parinții lui fiind buzoieni. Acesta…

Cat caștiga un „capșunar de Buzau“

00:11, 15.02.2024 - Salariul unui culegator de capșuni la o ferma din Romania ar putea sa ii determine pe mulți sa renunțe la a mai pleca din țara. Deși exista inca diferențe de venit pentru aceasta activitate la noi, fața de Italia sau Spania, avantajele de a fi acasa cantaresc și ele semnificativ in luarea unei decizii,…

Sportul cu cea mai mare ascensiune din lume ia avant și in Romania. Cele mai multe terenuri de padel sunt langa Timișoara FOTO

23:05, 14.02.2024 - Padel este un sport foarte cunoscut in Occident, dar relativ nou in țara noastra. De doi ani se incearca inființarea unei Federații Romane de Padel. Cele mai multe terenuri din țara pentru precticarea acestui sport sunt in Dumbravița, comuna periurbana de langa Timișoara.

Atacul cibernetic asupra Spitalului Județean, cercetat de procurorii anti-mafia

00:15, 14.02.2024 - Procurorii anti-mafia au deschis un dosar penal in care sunt efectuate cercetari penale in rem in legatura cu recentul atac cibernetic care a afectat 26 de spitale din Romania, printre care și Spitalul Județean Buzau. Aceasta dupa de doua societati comerciale care presteaza servicii de mentenanta a…

Agrinvest, cel mai mare depozitar de cereale din județ

00:05, 06.02.2024 - Romania, una dintre principalele forte agricole din UE, a produs in anul 2023 circa 23 de milioane de tone de cereale si oleaginoase si circa jumatate din ele vor fi exportate si vor reveni in tara sub forma de malai, paine congelata sau carne de porc. In acest context, capacitatea de depozitare a cerealelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?