Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii MIT vor să repare creierul uman cu ajutorul nanoboţilor

Publicat:

Practic, cercetatorii afla ce neuroni sunt implicati in diverse procese cognitive, iar pe baza respectivelor informatii incearca sa trateze afectiuni ale creierului.

Desi nici macar nu se cunoaste cate tipuri de celule sunt in creierul uman, cercetatorii incearca sa construiasca roboti care sa analizeze creierul la rezolutia unei singure celule. Robotii au lungimi de 0,0000001 metri si sunt construiti in colaborare cu Institutul de Tehnologie din Georgia. Cu ajutorul acestor roboti, cercetatorii spera sa afle care sunt cele mai importante circuite intr-un anumit proces cognitiv sau in…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Noii roboții vor avea piele asemanatoare celei umane: la ce va fi de folos o astfel de tehnologie

06:05, 13.05.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea din Texas, Austin, au creat o piele artificiala ce imita finețea epidermei umane. E-skin, creația profesorului Nanshu Lu, de la universitatea amintita, spre deosebire de prototipurile anterioare, iși pastreaza acuratețea chiar și sub tensiune.

Putin vrea cu orice preț cucerirea Ceasiv Iar. Peste 20.000 de soldați ruși incearca sa ia cu asalt localitatea din estul Ucrainei

13:26, 26.04.2024 - Forțele ruse incearca sa obțina „caștiguri tactice” la nord-vest de Avdiivka, dar operațiunea ofensiva principala este in continuarea in direcția Ceasiv Iar, susțin analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Razboiului, potrivit The Kyiv Independent.

Ucraina va putea opri ofensiva Rusiei daca ajutorul SUA va ajunge rapid (ISW)

08:25, 22.04.2024 - In ciuda indicațiilor ca Rusia planuiește o reinnoire a ofensivei de vara, Ucraina va putea probabil sa reduca efectele reinnoirii ofensivei daca ajutorul militar anticipat al SUA sosește prompt, a evaluat Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) din SUA in 21aprilie, noteaza Kyyiv Independent.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, prezent la Simpozionul Internațional „Food you Trust”

17:25, 27.03.2024 - Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei susține inovațiile in domeniul alimentar și participa, in perioada 28-29 martie, cadrul celei de-a patra ediții a simpozionului internațional „Food you Trust” – un eveniment dedicat calitații și siguranței alimentare, organizat…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Cretu. Exista viata si fara politica, daca are nevoie de mine…

22:26, 06.03.2024 - „Daca PSD are nevoie de mine, voi raspunde pozitiv. In primul rand, pentru ca as vrea sa-mi continui aceasta experienta pe care o am pentru tara. Daca nu, sigur ca fiecare poate supravietui. Mi-as fi dorit o alianta, sincer, dar la momentul acesta chiar nu mai e posibila aceasta alianta. (…) Ca nu mai…

Cainii robot, controlați cu ajutorul Inteligenței Artificiale, noile ajutoare pentru nevazatori

18:15, 26.02.2024 - Cainii reali au nevoie de ani intregi de pregatire, pe cand roboții sunt gata imediat ce se incarca la priza. Bineințeles, cainii cu inteligența artificiala pot fi folosiți și pentru supravegherea locuințelor, dar și pentru divertisment. Tot mai multe companii au inceput sa dezvolte așa-numiții caini…


Ce parere ai despre aceasta stire?