Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii israelieni au printat în 3D o inimă miniaturală folosind ţesut uman

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din au prezentat luni prototipul unei inimi miniaturale, despre care oamenii de stiinta israelieni afirma ca reprezinta primul cord creat cu o imprimanta 3D folosind tesut uman, informeaza DPA si AFP.

"Este pentru prima data, oriunde in lume, cand cineva a reusit sa conceapa si sa printeze in integralitate o intreaga inima plina cu celule, vase sangvine, ventricule si camere", a explicat profesorul , coordonatorul acestui studiu, ale carui rezultate au fost prezentate intr-o conferinta de presa.

Pana acum, potrivit universitatii…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Zeci de mii de israelieni au protestat din nou, cerand un acord cu Hamas pentru ostatici: „Nu ii vom abandona”

13:26, 05.05.2024 - Zeci de mii de israelieni au protestat, sambata, 4 mai, cerandu-i premierului Benjamin Netanyahu sa accepte un acord de incetare a focului cu miscarea islamista Hamas, in urma caruia ostaticii israelieni ramasi in Gaza sa fie adusi acasa, relateaza agenția Reuters, citata de News.ro, și BBC. Negocierile…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

00:05, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?