Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii din Jibou lucrează la un remediu împotriva cancerului pe baza cianobacteriilor și extraselor de plante

Publicat:

Alexandru Moldovan Specialiștii Centrului de (CCB) Jibou studiaza in prezent efectul combinat al cianobacteriilor și extractelor de plante pentru identificarea unui remediu in lupta contra cancerului, potrivit directorului instituției, . Directorul CCNB Jibou a precizat joi, ca cercetatorii incearca sa combine expertiza pe care o au deja in domeniul cianobacteriilor cu studiul extractelor vegetale, pentru a obține efectul de inhibare a diviziunii celulare. “Noi studiem partea de blocare a diviziunii celulare și, pe langa plante, vrem sa introducem și extracte din…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ținta lui Dan Șucu. Patronul Rapidului incearca o lovitura de proporții

20:26, 05.05.2024 - Nu Șumudica e ținta lui Dan Șucu. Patronul incearca o lovitura de proporții. Rapid sta pe un butoi cu pulbere dupa ce a fost echipa care a cheltuit cei mai mulți bani in acest sezon și a ratat toate obiectivele. Patronul Dan Șucu spune insa ca nu are de gand sa renunțe și ca dorește ca sezonul viitor…

Leacul ascuns in urzici. Afecțiunile care pot fi tratate cu aceste plante

20:45, 22.04.2024 - Urzicile, un remediu sanatosEczemele de piele sunt printre cele mai comune probleme dermatologice, iar urzicile pot fi un remediu eficient in tratarea lor. Consumul de urzici sub forma de mancare sau aplicarea locala a acestora sub forma de crema poate ameliora simptomele eczemelor și poate contribui…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Ratele la creditele NOUA CASA, mai mari decat cele la credite imobilizare clasice. Care este explicația brokerilor?

14:30, 10.03.2024 - Practic, in prezent principalul avantaj al creditului de tip Noua Casa ramane avansul mic la achiziționarea unei locuințe, dar pe de alta parte este limitata și valoarea achiziției la cel mult 70.000 de euro, adica in cel mai bun caz un apartament cu 2 camere intr-un oraș mai mic.La locuințele de peste…

Premiera și un pas catre biblioteca genotipurilor. ADN vegetal extras dintr-o vanata

09:01, 19.02.2024 - Banca de Resurse Genetice si Vegetale (BRGV) Buzau a efectuat prima extragere a unei secvente de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, deschizand astfel calea infiintarii unei biblioteci de amprentare genotipica, cu ajutorul unor echipamente care vor putea stabili stiintific autenticitatea unor…


Ce parere ai despre aceasta stire?