Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii din Anglia au aflat cantitatea hârtiei pentru a printa toată informația de pe Net

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din Leicester, , au gasit formatul paginilor pe care internetul sa fie tiparit: A4. Iar numarul lor s-ar ridica la 136 de miliarde, potrivit CNN, citat de greatnews.ro. Doar ca cercetatorii și au luat in considerare pentru studiul lor doar paginile de Internet accesate in fiecare zi prin intermediul motoarelor de cautare.

Calculul lor a fost simplu: exista 4,54 miliarde de pagini de net care pot fi printate pe cate 30 de pagini A4 fiecare. Efortul acestei printari ar taia cateva paduri: 16 milioane de copaci…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Se lanseaza primul model (LLM) dedicat limbii romane pentru ChatGPT

14:15, 14.05.2024 - O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii romane, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. Modelul este „open source”, deci va putea fi accesat și folosit de oricine dorește sa construiasca instrumente bazate…

Sarea poate crește riscul de cancer cu 40%. Descoperire șocanta

08:31, 10.05.2024 -   Nutriționiștii de la Centrul pentru Sanatate Publica de la Universitatea din Viena au descoperit ca persoanele din Marea Britanie care adaugau sare la majoritatea meselor lor aveau cu 41% mai multe șanse de a dezvolta cancer la stomac decat cele care foloseau acest produs cu moderație, scrie dailymail.co.uk.Studii…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Google are in vedere introducerea de funcții premium bazate pe inteligența artificiala generativa (AI) in motorul sau de cautare

13:35, 04.04.2024 - Google are in vedere introducerea de funcții premium bazate pe inteligența artificiala generativa (AI) in motorul sau de cautare. Mișcarea ar marca prima data cand un produs principal Google se afla in spatele unui paywall. Cu toate acestea, experiența de cautare gratuita cu reclame va fi in continuare…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:55, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:15, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.


Ce parere ai despre aceasta stire?