Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CERCETĂTORII au greşit! Homo sapiens, specia noastră este cu 100.000 de ani mai veche decât s-a estimat anterior

Publicat:

"Aceasta descoperire reprezinta insași radacina speciei noastre, Homo sapiens-ul cel mai vechi descoperit vreodata in Africa sau in alte parți ale lumii", a declarat Jean-Jacques Hublin, directorul departamentului de Evoluție umana de la Institutul Max Planck din Leipzig, coautor al studiului.

"Leaganul ramașițelor umane", in care au fost facute descoperiri remarcabile — precum ansamblul oaselor feței și o mandibula—, a fost gasit cu ocazia unor sapaturi arheologice realizate in 2004 in situl din nord-vestul Marocului.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:55, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:15, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Scenariul negru care amenința intreaga lume: ce s-ar intampla in cazul in care se declanșeaza razboiul nuclear

20:35, 16.03.2024 -  Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat un studiu care arata cum s-ar desfașura un razboi nuclear intre SUA și Rusia. Potrivit acestora, un astfel de conflict ar incepe cu rușii care lanseaza o racheta nucleara catre o zona de la granița Poloniei și Germaniei.Daca lucrurile ar degenera…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…


Ce parere ai despre aceasta stire?