Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descoperit un motiv în plus să devorăm PORTOCALELE

Publicat:

Cercetatorii au descoperit un motiv important pentru care ar trebui sa mancam mai des portocale.

Ceaiul și portocalele scad riscul de cancer ovarian cu o treime, potrivit unui nou studiu.

Un studiu major care a durat 30 de ani a scos la iveala ca anumiți compuși din ceai și din citrice protejeaza impotriva acestei boli devastatoare.

Cancerul ovarian, denumit și ucigașul tacut, din cauza ca este diagnosticat prea tarziu pentru a mai fi tratat, afecteaza aproximativ 7000 de femei, in fiecare an și omoara mai mult de 4000, doar in ,

Cercetatorii de la Universitatea

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Cum ajuta zațul de cafea planeta

18:45, 22.05.2024 - Cafeaua matinala ar putea ajuta planeta. Acesta este promisiunea facuta de o universitate australiana ai carei cercetatori au utilizat zatul de cafea intr-un material ce poate fi adaugat la beton pentru a il face sa devina mai rezistent si mai sustenabil, reducand potential si emisiile de gaze cu efect…

Sarea poate crește riscul de cancer cu 40%. Descoperire șocanta

08:31, 10.05.2024 -   Nutriționiștii de la Centrul pentru Sanatate Publica de la Universitatea din Viena au descoperit ca persoanele din Marea Britanie care adaugau sare la majoritatea meselor lor aveau cu 41% mai multe șanse de a dezvolta cancer la stomac decat cele care foloseau acest produs cu moderație, scrie dailymail.co.uk.Studii…

In Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian

15:26, 08.05.2024 - Comunicat. Cancerul ovarian este cel mai letal dintre cancerele feminine. Ratele de supraviețuire sunt scazute, incidența și mortalitatea sunt in creștere peste tot in lume,... The post In Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian appeared first on Special Arad · ultimele știri…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Ce au descoperit recent cercetatorii sub suprafața Pamintului

00:40, 01.05.2024 - Cercetatorii de la Northwestern University din SUA au anunțat ca au descoperit „un tezaur acvatic” ascuns adinc sub suprafața Pamintului. Descoperirea a fost posibila datorita unui tip de roca albastra care exista in mantaua planetei noastre și are abilitatea unica de a capta apa in structura sa. {{739030}}Anunțul…

Tablou de 2 milioane de euro, furat din Anglia in timpul pandemiei, descoperit in Romania

11:35, 19.04.2024 - Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, in 2020, a fost descoperit in Romania și a fost predat autoritaților din Marea Britanie, a anunțat vineri Poliția Romana.

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?