Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Celulele imunitare se pot activa singure pentru a lupta împotriva tumorilor

Publicat:

Oameni de stiinta de la din California au descoperit o proprietate a celulelor T care ar putea inspira noi terapii antitumorale. Printr-o forma de autosemnalizare celulara nedescrisa anterior, s-a demonstrat ca celulele T se activeaza singure in tesuturile periferice, alimentandu-si capacitatea de a ataca tumorile. Studiul a fost publicat luna trecuta, in revista Immunity. Celulele T sunt un tip de celule albe din sange care protejeaza impotriva infectiilor si ajuta la combaterea cancerului. In organele limfatice, celulele T sunt antrenate de celulele care le prezinta un…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu arata ca ne datoram existența acelor 1.280 de oameni care au fost, la un moment dat, pe cale de dispariție!

06:45, 06.05.2024 - O noua metoda de deducție a dimensiunilor populației antice descopera o posibila scadere drastica care ar fi putut sa elimine, aproape, șansa umanitații de a supraviețui. Cercetatorii cred ca stramoșii noștri pleistocenici s-au redus la doar 1.280 de indivizi reproductori. Studiul (contestat) susține…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Un studiu șocant arata ce conține cu adevarat cerneala folosita la tatuaje

10:00, 02.03.2024 - Tatuajele sunt o forma populara de auto-exprimare, dar știi cu adevarat ce conține cerneala care este gravata permanent in pielea ta? Cercetari recente de la Universitatea Binghamton din Statele Unite sugereaza ca ingredientele enumerate pe sticlele de cerneala pentru tatuaje ar putea sa nu reflecte…

Un nou antibiotic sintetic, dezvoltat de Harvard, ar putea salva milioane de oameni de la infectii mortale

18:35, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent, potrivit news.ro Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale…


Ce parere ai despre aceasta stire?