Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai mari puteri nucleare ale lumii și soarta energiei nucleare

Publicat:

La 20 decembrie 1951, in SUA, patru becuri erau aprinse, pentru prima data, cu energie nucleara. Se intampla la Reactorul EBR-I, Arco, Idaho. In prezent, sunt 439 de reactoare nucleare in 29 de țari, alte 65 fiind in construcție in alte 16 țari. Pe de alta parte Germania a anunțat in iunie inchiderea celei mai vechi centrale nucleare din aceasta țara. Mai mult decat atat exista un plan potrivit caruia in anul 2022 in Germania nu ar mai trebui sa funcționeze nicio centrala nucleara. In acest moment aproximativ 25% din energia lumii este produsa astfel, iar unele țari, in pofida accedentelor catastrofale…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kievul vrea sa cumpare reactoare nucleare din Bulgaria

06:40, 26.03.2024 - Ucraina spera sa semneze un acord in iunie pentru cumpararea a doua reactoare nucleare din Bulgaria, deoarece incearca sa compenseze pierderea masivei centrale nucleare Zaporojie cu șase reactoare, a declarat șeful Energoatom pentru Reuters, scrie nergypress.gr. Noile reactoare vor fi construite…

Germania se vrea o putere nucleara

20:50, 25.03.2024 - Guvernul german a inceput sa se gindeasca la achiziționarea propriilor arme nucleare. Aceasta posibilitate a inceput sa fie analizata din cauza șanselor tot mari ca Donald Trump sa revina la Casa Alba. Potrivit Kommersant, in acest moment exista doua scenarii de baza – semnarea garanțiilor de securitate…

Romania vrea locuri de munca și energie ieftina din proiectul centralei nucleare Doicești. Burduja: E momentul sa scriem viitorul lumii

20:35, 18.03.2024 - 4.000 de locuri de munca și energie cat pentru alimentarea unui oraș ca Buzaul. Asta ar vrea sa obțina Romania prin construirea unei centrale nucleare la Doicești, cu tehnologie americana. La 90 de kilometri de București ar urma sa fie amplasate 6 reactoare modulare mici suficiente pentru alimentarea…

Țarile UE, divizate: O tabara, din care face parte și Romania, vrea politici mai puternice pro-nucleare, iar cealalta cere mai multa energie regenerabila

12:40, 05.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene sunt imparțite in doua tabere relativ egale in ceea ce privește promovarea energiei nucleare. Luni, in cadrul Consiliului miniștrilor energiei, țarile UE s-au aratat extrem de divizate pe acest subiect, tabara pro-energie nucleara, din care face parte și Romania,…

Reuters: Statele UE sunt imparțite in ceea ce privește folosirea energiei nucleare. Romania și alte 11 țari susțin tehnologia

19:05, 04.03.2024 - Statele membre UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania, facand in schimb presiuni pentru prioritizarea surselor de energie regenerabila, transmite Reuters, preluat…

Ar putea sa apara o noua putere nucleara, aproape de Rusia: cele doua țari sunt intr-un conflict diplomatic deschis

11:25, 13.02.2024 - Polonia, țara NATO și un aliat cheie al Ucrainei in razboiul cu Rusia, ar putea obține arme nucleare in cațiva ani. Acest lucru a fost declarat de generalul polonez Jaroslaw Kraszewski, intr-un interviu acordat RMF FM.Generalul polonez Jaroslaw Kraszewski a calificat un astfel de scenariu ca fiind…

Germania va cheltui peste 15 miliarde de euro pentru a construi noi centrale pe gaz, dupa ce a renunțat la energia nucleara

08:35, 06.02.2024 - Germania a hotarat sa aloce 16 miliarde de euro pentru construirea a patru centrale pe baza de gaze naturale pentru a asigura necesarul de energie electrica, cu ocazia unei revizuiri importante a rețelei energetice, relateaza Politico.

Ponderea energiei regenerabile folosita in domeniul transporturilor din UE a crescut in 2022

18:56, 05.02.2024 - Ponderea energiei regenerabile folosita in domeniul transporturilor s-a situat, in 2022, la 9,6% in Uniunea Europeana, in crestere cu 0,5 puncte procentuale (pp) fata de 2021 (9,1%), dar cu 0,7 pp sub cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata, in 2020 (10,3%), arata datele publicate luni de Oficiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?