Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai ciudate tradiții de Crăciun din jurul lumii: De la "Colonelul Moș Crăciun" la Crăciunul pe role sau alături de...Donald Duck

Publicat:

Pe lânga arhicunoscutele colinde, brad, moș care aduce cadouri sau scene ale Nașterii Domnului, numeroase țari din lume au tradiții de Craciun mai puțin obișnuite sau de-a dreptul ciudate, de la &"Colonelul Moș Craciun&" în Japonia, la Craciunul pe role în Venezuela sau alaturi de Donald Duck în Suedia.

O parte din aceste tradiții mai puțin obișnuite își au originea în sincretismul religios care a marcat primele secole ale raspândirii creștinismului. Altele au origini ceva mai moderne însa unele ramân cu adevarat greu de explicat.

Uite,…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii de Paste in intreaga lume! Cum este sarbatorita Invierea Domnului

11:25, 05.05.2024 - Pastele este sarbatorit cu mult fast peste tot in lumea crestina. Chiar daca sunt respectate aceleasi canoane religioase, fiecare popor are propriile traditii pascale.America LatinaIn tarile din America Latina are loc spectacolul numit Arderea lui Iuda. Acesta consta in incendierea unei efigii care…

Unul-doua oua, in Duminica Paștelui, ne sfatuiește medicul Anca Hancu

17:06, 02.05.2024 - Paștele este asociat cu multe tradiții, printre care inroșirea oualor roșii. Simbolistica acestei tradiții trebuie cautata inainte de nașterea Mantuitorului,  in timpuri stravechi. Oul era un dar prețios, fiind considerat simbol al echilibrului, creației, fecunditații. Dar mai ales reprezinta un simbol…

Traditii si obiceiuri in Saptamana Patimilor, ultima din Postul Pastelui

09:21, 29.04.2024 - Saptamana Mare sau a Patimilor a inceput cu Sambata lui Lazar și include sarbatorile religioase: Duminica Floriilor, Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare. Rolul acesteia este de a pregati credinciosii pentru Miracolul Invierii Domnului. In Saptamana Mare, denumita si a Patimilor, ultima din Postul…

Saptamana Mare a inceput pe 29 aprilie 2024. Semnificații și tradiții

07:05, 29.04.2024 - In 2024, Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe luni, pe 29 aprilie, și se va incheia sambata, pe 4 mai. In aceste zile, credincioșii rememoreaza pas cu pas calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului și invingerea morții, cale care culmineaza cu evenimentul crucial al creștinismului:…

23 Aprilie: Sfantul Gheorghe – Istoric, iconografie, tradiții și obiceiuri

10:55, 23.04.2024 - Anual, potrivit calendarului ortodox, credincioșii il cinstesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruința. Acesta este unul dintre cei mai mari aparatori ai creștinismului. Sarbatoarea este marcata cu o cruce roșie, insa fiind in perioada Postului Mare, credincioșii ortodocși au dezlegare…

Tradiții și obiceiuri de Paștele Catolic 2024. Ce se face in Duminica Invierii

11:16, 30.03.2024 - Oamenii din intreaga lume sarbatoresc cele mai sfinte zile ale anului cu tradiții bogate care izvorasc dintr-o societate inradacinata in credința catolica. Exista o mulțime de tradiții și obiceiuri de Paștele Catolic 2024. La ortodocși, lucrurile stau diferit, așa ca unele dintre aceste cutume ar putea…

Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții

06:25, 17.03.2024 - Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Postul…

Drumul aurului din vestul țarii. Secretele zonei unde se cauta bogații sub pamant inca din vremea romanilor (foto)

08:15, 25.02.2024 - Drumul dintre orașele Deva și Brad, care șerpuiește prin intinsa Țara a Zarandului pe o lungime de peste 30 de kilometri, traversand locuri spectaculoase și facand  legatura intre valea Mureșului și valea Crișului Alb, este cunoscut și folosit din timpuri stravechi, dar a fost modernizat abia in ultima…


Ce parere ai despre aceasta stire?