Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai lung an din istorie. Când a durat anul 445 de zile?

Publicat:

In zilele noastre, un an calendaristic are 365 sau 366 de zile. Dar știați ca cel mai lung an din istorie a avut 445 de zile? Cum s-a ajuns la aceasta situație și cand a fost cel mai lung an din istorie, aflați cititind articolul urmator. Cuprins: Cum a aparut cel mai lung an din istorie? – Cate zile a avut cel mai lung an din istorie?   Grigore al XIII-lea Omenirea a folosit de-a lungul istoriei trei tipuri de calendare: calendarul lunar, bazat pe rotația Lunii, cel solar, care se bazeaza pe rotația Pamantului in jurul Soarelui, și o combinație…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

 NASA lanseaza rachete in umbra Lunii in timpul Eclipsei

16:26, 08.04.2024 - Intr-un proiect științific ambițios care pare a fi dintr-un roman științifico-fantastic, NASA se pregatește sa lanseze trei rachete sonda in timpul eclipsei totale de soare care are loc astazi. O eclipsa care are o coada, deoarece Large Hadron Collider va funcționa și el in timpul acestui fenomen. Fiindca…

Armaghedonul nuclear: o viziune recenta despre Apocalipsa, documente desecretizate

15:50, 08.04.2024 - Documente declasificate au dezvaluit ceea ce s-ar intampla in cazul in care ar fi declanșata apocalipsa nucleara. Considerat unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale guvernului american, aceste documente intunecate devin dezvaluiri legale. Și demonstreaza cum ar putea disparea Omenirea. Capitala…

Echinoctiul de primavara 2024 marcheaza inceputul primaverii astronomice

08:30, 20.03.2024 - Dupa "Martisor", "Babe" si "Mosi", dupa ldquo;zapada mieilor", ne apropiem de momentul echinoctiului de primavara, ce marcheaza inceputul primaverii astronomice. Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, echinoctiul se produce in jurul datei de 20 martie cand longitudinea astronomica…

Ce se intampla cu viața pe Pamant daca Soarele s-ar "stinge" brusc. Cat timp ar supraviețui omenirea?

10:05, 07.03.2024 - Daca Soarele s-ar "stinge" asemeni unui bec, ultimele raze ar ajunge pe Pamant dupa aproximativ opt minute, timpul necesar luminii sa strabata distanța. Apoi am observa doar lumina extrem de slaba a stelelor si planetelor indepartate, insa intunericul va fi mult mai profund decat cel dintr-o noapte…

Ce sunt eruptiile solare si cum ne afecteaza

09:05, 02.03.2024 - Erupțiile solare reprezinta explozii uriașe in atmosfera Soarelui, care pot elibera cantitați mari de energie, mai mult de 6 × 1025 J (Joule, unitatea de masura SI, sistemul internațional de unitați), a energiei.Ce sunt erupțiile solareErupțiile solare sunt variații bruște, rapide și intense a luminozitații…

Ce este un an bisect, de fapt. Motivul pentru care apare o data la patru ani

15:45, 28.02.2024 - Cel mai probabil ați auzit pana acum de termenul “an bisect”. Mulți știu ce inseamna, dar pentru cei care nu, va vom explica in randurile urmatoare ce reprezinta și de ce un an bisect are loc o data la patru ani. Ce este un an bisect? Cu toții știm ca anul calendaristic are 365 de zile, dar nu este…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…

Azi incepe Postul Paștelui pentru credincioșii catolici. Ce semnifica Miercurea Cenușii

12:00, 14.02.2024 - Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste o luna. Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele in 31 martie. Pentru ortodocși, Invierea Domnului este marcata in 5 mai. Crestinii romano-catolici…


Ce parere ai despre aceasta stire?