Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai exactă hartă a Căii Lactee de până acum

Publicat:

Conform unei analogii oferite de NASA O echipa de astronomi brazilieni a folosit datele adunate de sonda WISE (Wide-field ) , aparținand NASA, pentru a realiza cea mai exacta harta a dintre cele elaborate pana in prezent.

, noua harta a confirma faptul ca galaxia noastra este o spirala cu patru brațe și ofera o perspectiva de detaliu fara precedent asupra unor roiuri stelare aflate la marginile galaxiei.

Deloc simpla

Obținerea unei harți cât mai exacte a vastei galaxii din care face parte și…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Biblioteca USV a organizat simpozionul dedicat Zilei Internaționale a Carții și Zilei ...

15:05, 21.04.2024 - O manifestare a lunii aprilie care a prins deja contur de ani buni la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) este reprezentata de simpozionul care celebreaza Ziua Internaționala a Carții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din Romania șa USV. In acest an, ...

Prima femeie antrenor din Romania care a obținut licența Pro, marturisiri in emisiunea „La Feminin” de la GSP. „Eram injurata și ma gandeam: oare ce am facut așa de rau?”

21:20, 28.03.2024 - Irina Giurgiu este prima antrenoare de fotbal cu Licența Pro din Romania, deci ar putea sa antreneze inclusiv la nivelul primei ligi de barbați. Aceasta a fost invitata la emisiunea „La feminin”, de pe GSP.RO și a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat in cariera sa de pana acum. Irina Giurgiu…

Dumitru Dragomir bea zilnic un paharel cu țuiculița, de 35 de ani: 'Deloc nu am mai avut probleme de atunci!'

22:50, 27.03.2024 - Dumitru Dragomir a vorbit despre obiceiul pe care il are in fiecare zi la masa de pranz. Fostul șef al LPF susține ca a invațat asta de la un medic reputat din Israel. „Fii atent, ca nu mai știi pe cine sa crezi in țara asta. Toți medicii aștia pe la televizor spun sa nu te atingi bautura ca e otrava.…

Descoperire fabuloasa despre Calea Lactee

15:10, 22.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu, transmite AFP. Acesti doi ”curenti stelari” cu o miscare…

O explozie la mii de ani-lumina de Pamint va crea o „noua stea” pe cerul nopții

00:00, 22.03.2024 - Astronomii se așteapta ca o „noua stea” sa apara pe cerul nopții, in orice moment, incepind de acum și pina in luna septembrie. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol ce are loc o singura data in viața, a transmis NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub denumirea de „nova”, va avea loc in…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

Mearsheimer. Incotro se indreapta razboiul din Ucraina?

14:46, 17.03.2024 - John Mearsheimer, cel mai cunoscut geopolitician american, profesor de Științe Politice la Universitatea din Chicago, despre viitorul conflictului ucrainean. Autor:  John J. Mearsheimer Poate Ucraina sa țina linia in 2024? Acesta ar fi cel mai bun scenariu, potrivit lui John Mearsheimer, profesor de…

Groaza din caminele de la Grozavești: Invazie de ploșnițe, gandaci și șoareci, igrasia este la ea acasa. Universitatea din București ridica din umeri

22:36, 15.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților.Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…


Ce parere ai despre aceasta stire?